Влада

В Житомирській ОВА назвали сім проєктів, які будуть робити за 130,8 млн грн від Європейського інвестиційного банку

10 September 2023, 16:04

Перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко під час брифінгу розповіла про по проєкти, які фінансуватимуться за кошти Європейського інвестиційного банку.

Про це 10 вересня повідомила пресслужба обласної військової адміністрації.

«Згідно з розподілом за регіонами, Житомирській області передбачено 289,5 мільйонів гривень. У серпні поточного року до спеціального фонду державного бюджету за цільовим призначенням надійшло 2 мільярдів гривень, а це 45% від передбачуваного обсягу коштів. Житомирщина отримала 130 млн грн, за які буде реалізовано 7 з 9 проєктів, відібраних Житомирською ОВА та погоджених Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України», - йдеться у повідомленні.

Наталія Остапченко наголосила, що основною вимогою була комунальна форма власності об’єкта, співфінансування з місцевого бюджету та безпекова зона розташування, та озвучила погоджені проєкти,

будівництво дошкільного закладу освіти на 75 місць в смт Гришківці Бердичівського району;

капітальний ремонт трьох об’єктів в Житомирі: покрівля травмо-урологічного відділення лікарні №1, приміщення поліклініки №2 для розміщення амбулаторно-реабілітаційного відділення, ремонт покрівлі пологового корпусу в лікарні №1;

реконструкція Коростенської центральної міської лікарні з будівництвом хірургічного корпусу;

реконструкція ліцею з добудовою захисних споруд подвійного призначення в с.Висока Піч Житомирського району;

термосанація навчального корпусу Житомирського базового фармацевтичного фахового коледжу.

«На сьогодні вже підготовлено проєкт розпорядження голови облдержадміністрації про затвердження переліку об’єктів після чого цей перелік буде направлено Європейському інвестиційному банку. Наразі вирішується питання реалізації ще двох проєктів, які були відібрані: будівництво станції знезалізнення води в місті Бердичів; капітальний ремонт внутрішніх приміщень зі створенням нового освітнього простору в Хажинському ліцеї Семенівської сільської ради (Бердичівський район)», - сказала перша заступниця начальника ОВА.

Нагадаємо, постановою Кабміну від 16 червня 2023 року Житомирській області було розподілено 289,4 млн грн субвенції з держбюджету, джерелом якої є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) у рамках спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України». До 19 липня департамент регіонального розвитку ОВА приймав від громад проєкти для участі у програмі з отримання цієї субвенції.

28 серпня відбулося засідання Міжвідомчої комісії щодо розподілу першого траншу коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на відновлення і розвиток соціальної та критичної інфраструктури в регіонах, під час якого була погоджена пропозиція Житомирської ОВА на дофінансування семи об’єктів на суму 130,8 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, постановою Кабінету міністрів від 16 червня 2023 року Житомирській області з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф виділили 830 млн грн на п’ять об’єктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА субвенція Остапченко ЄІБ реконструкція будівництво 
Матеріали по темі