Події

В райцентрі Житомирської області рятувальники три години гасили пожежу в приватному господарстві

11 September 2023, 12:27

У Бердичеві рятувальники ліквідували пожежу у приватному секторі. Вогонь встиг охопити дві цегляні будівлі та дерев'яну прибудову.

Про це зранку 11 вересня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«10 вересня о 15:06 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляній господарчій будівлі у Бердичеві. За викликом виїхало два відділення пожежно-рятувального підрозділу. На момент прибуття рятувальників з’ясувалося, що вогонь встиг охопити повністю дві цегляні будівлі та перекинувся на дерев'яну прибудову. Існувала загроза поширення пожежі на житловий будинок на двох господарів та сусідську оселю. Через захаращеність подвір'я сміттям фахівцям ДСНС довелось прокласти рукавну лінію через сусідський двір. Для підвозу води вони залучили ще одне відділення рятувальників. Підвозили воду 5 разів з гідранта, який розташований на відстані 1 км. Господарі оселі та сусіди допомагали вогнеборцям загасити полум'я водою», - йдеться у повідомленні.

Спільними зусиллями о 15:46 пожежу вдалось локалізувати, а о 18:06-ліквідувати. Вогонь встиг знищити два сараї та дерев'яну прибудову. Не допущено подальшого поширення полум’я на два житлові будинки і сарай.

За попередньою інформацією, займання сталося внаслідок необережності під час випалювання мідних дротів на подвір'ї одним з господарів. Остаточна причина пожежі наразі встановлюється фахівцями.

Нагадаємо, 3 вересня на території Коростенського району будинок лишився без даху через покинуту на плиті сковорідку з олією.

Як повідомляв Житомир.info, 25 серпня 2023 року в селищі Пулини Житомирського району під час ліквідації пожежі в житловому будинку виявили тіло 13-річної дитини, господарі з іншими дітьми встигли врятуватися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа Бердичів рятувальник ДСНС 
Матеріали по темі