Місто

В Житомирі збільшили розмір стипендій міського голови для переможців олімпіад та МАН

11 September 2023, 14:04

Для деяких категорій обдарованих учнів Житомирської громади збільшили розміри стипендій міського голови.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 11 вересня.

«Прошу внести зміни до рішення виконавчого комітету №304 «Про затвердження Положення про порядок призначення і виплати стипендій для обдарованої молоді учням та вихованцям закладів освіти Житомирської міської територіальної громади», а саме пункт 3.1.1 про виплату стипендій переможцям олімпіад з базових дисциплін, інтелектуальних конкурсів, конкурсу захисту Малої академії наук – 35 стипендій у розмірі 3 тисячі гривень кожному. В минулому положенні цей пункт становив 35 стипендій по 2 тисячі гривень. І наступник пункт 3.1.3 про виплату стипендій переможцям міського етапу Малої академії наук України у ІІ семестрі навчального року з розрахунку: абсолютний переможець – 2 тис. 500 грн, І місце – 2 тис. грн, ІІ місце – 1 тис. 500 грн, ІІІ місце – 1 тис. грн (стипендії були від 1 тис. грн до 300 тис. грн – ред.)», - сказала методист НМЦ департаменту освіти Тетяна Данілевич.

Вона зазначила, що цього року 571 учень став переможцем олімпіад з базових дисциплін та конкурсів, 90 учнів – переможці МАН.

Зауважимо, що положенням також передбачає виплати стипендій учням школи хореографічного мистецтва «Сонечко» та переможцям загальноміського конкурсу «Обдарованість року».

Як повідомляв Житомир.info, 6 жовтня 2022 року в міській раді вручили стипендії міського голови 53 житомирським учням за участь у загальноміських конкурсах та олімпіадах, а також конкурсах МАН, загальна сума призначених стипендій становила 98 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком стипендія МАН олімпіада учень стипендія міського голови 
Матеріали по темі