Події

Копала картоплю і знайшла цілий арсенал боєприпасів: у Житомирі на Крошні вибухотехніки вилучали понад 80 мін та 8 гранат

12 September 2023, 10:33

У Житомирі 11 вересня місцева жителька виявила на присадибній ділянці цілий арсенал зброї часів Другої світової війни: понад 80 мінометних мін, 3 протитанкові та 8 гранат. На місці працювали правоохоронці та вибухотехніки.

Про це 12 вересня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Копала картоплю, а знайшла цілий арсенал зброї часів Другої світової війни. 11 вересня до поліції надійшло повідомлення від жительки м. Житомира про те, що на присадибній ділянці вона виявила предмети, схожі на боєприпаси. На місце події прибула слідчо-оперативна група Житомирського райуправління та працівники ДСНС. Правоохоронці встановили, що неподалік від житлового будинку, на відстані близько 15 метрів, у землі схоронені боєприпаси: 82 мінометні міни 82 калібру, 3 протитанкові міни та 8 гранат. Поліцейські забезпечили охорону потенційно небезпечної території. Надалі вибухотехніки вилучать та знищать небезпечну знахідку. Правоохоронці зазначають, що жінка, виявивши такі предмети, вчинила правильно: самостійно не діставала їх та викликала екстерні служби», - йдеться в повідомленні.

Водночас поліцейські нагадують: у разі виявлення підозрілих невідомих предметів інформувати поліцію чи рятувальників (тел. 101 або 102).

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що знахідку жінка виявила в мікрорайоні Крошня.

Нагадаємо, 3 вересня у селі Троянові поблизу цвинтаря підлітки знайшли невідомий вибуховий предмет, після чого один із юнаків підпалив його і отримав опіки.

Як повідомляв Житомир.info, на початку серпня 2023 року поліцейські розпочали розслідування кримінального провадження за фактом нелегального зберігання боєприпасів жителем Райгородоцької громади Бердичівського району. Чоловік закопав на городі магазини до автомата та півтори сотні патронів, правоохоронцям його «здала» дружина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас граната набої міна міни 
Матеріали по темі