Економіка

Вартість будівлі в центрі селища Житомирської області знизили до 136,6 грн, переможців попереднього аукціону дискваліфікували

12 September 2023, 12:20

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях знову оголосило аукціон з продажу адмінбудинок з гаражем, вбиральнею та огорожею, який знаходиться в центрі смт Пулини.

Оголошення оприлюднили в системі «Прозорро.Продажі» 8 вересня, торги заплановані на 18 вересня.

Початкову ціну за адмінбудинок з верандою та ґанком загальною площею 104,4 кв.м, гараж площею 54,4 кв.м, убиральню та огорожу знизили на 50% - до 136,6 грн.

Нагадаємо, перший аукціон провели в серпні цього року: початкова ціна нерухомості в центрі селища становила 273 грн 20 коп.; на торги, які проходили 28 серпня, подали заявки 23 учасники, Новак Людмила Цезарівна запропонувала найбільшу суму – 2 млн 500 тис. 020 грн, і протоколом від 1 вересня вона була визначена переможцем аукціону. Але протоколом від 8 вересня 2023 року торги визнані такими, що не відбулися, а Людмила Новак та Олександр Бриков, пропозиція якого в майже 1,6 млн грн була на другому місці, дискваліфіковані.

Про причини дискваліфікації учасників аукціону в коментарі Житомир.info 12 вересня розповіла начальниця управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області ФДМУ Наталія Омельченко.

«Це спеціальні люди, які зривають торги, пропонуючи величезні гроші. Мета – завести об’єкт на торги зі зниженою на 50% вартістю або на «голландський» аукціон. Обидва учасники дискваліфіковані у зв’язку з тим, що вони не підписали протокол торгів, відмовилися платити. Вони більше не зможуть брати участь в будь-яких приватизаційних аукціонах», - пояснила Наталія Омельченко.

Як повідомляв Житомир.info, в 2023 році Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях вже проводило кілька аукціонів, де ціна зростала в сотні разів.

В квітні відбувся аукціон з продажу старої ветлікарні в селищі Хорошів: стартова ціна за будівлю разом з сараєм, туалетом та огорожею становила 230,75 грн, заявки подали дев’ять учасників, під час торгів ціна зросла у 567 разів – до 131 тис. грн, договір з переможцем підписали 25 травня 2023 року.

4 серпня провели аукціон з продажу нежитлових будівель загальною площею 118,6 кв.м, які знаходяться в місті Андрушівка: початкова ціна становила 606,26 грн, на торгах було 19 учасників, переможець Верхогляд Вадим Петрович запропонував 200 тис. 001 грн – в 330 разів більше початкової ціни, але відмовився платити і був дискваліфікований, а переможцем визнали ТОВ «Іскра-Транс-Логістик» з пропозицією 200 тис. грн і станом на 12 вересня очікується підписання договору.

Чому деякі державні об’єкти продають «за копійки» в інтерв’ю на початку березня 2023 року розповідала начальниця управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області ФДМУ Наталія Омельченко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФДМУ аукціон Пулини приватизація дискваліфакація Омельченко 
Матеріали по темі