Місто

«Житомиртеплокомуненерго» готується до зими: встановили генератори, ремонтують мережі

12 September 2023, 17:20

Триває підготовка до опалювального сезону. Комунальники вже виконали планові роботи, крім цього був проведений капітальний ремонт мереж.

Про 12 вересня розповів директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

«Крім планової підготовки, ми повинні зробити найслабкіші місця, які потрібно замінити – це капітальний ремонт від камери до камери, в трубі ППУ, щоб мережа мінімум ще 30 років пропрацювала. Це була зроблена Пушкінська, Шевченко, 103, колектор на Чуднівській, Офіцерська, Князів Острозьких. Свої роботи ми виконуємо за власні кошти, а на великі проєкти місто виділило кошти. Це величезна сума коштів. Наприклад, вартість об'єкта на вул. Князів Острозьких – це 19 млн грн, перша черга на Офіцерській – 18,8 млн грн і це без ЦТП, яке вартує 6,8 млн грн, Пушкінська – 3,8 тільки вставка великого діаметра, Офіцерська друга черга – 3,8 млн грн», - розповідає директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Комунальники готуються й до можливих блекаутів.

«Окремо проводимо заходи з безпеки – це перемикання мереж, концентрація та кільцювання котелень. Це робимо максимально, щоб медичну, соціальну сферу, школи та дошкільні заклади вберегти від замерзання та можливого від'єднання від тепломереж. Окремо, місто допомогло нам закупити 12 генераторів великих потужностей для районних котелень. За допомоги швейцарців, USAID, керівництва Дортмунда та Франкфурта ми отримали додатково 32 генератори, які також встановлені на наші котельні. Нам потрібно закупити ще 4 генератори великих потужностей, щоб закрити ще 4 об'єкти», - каже директор КП «Житомиртеплокомуненерго».

В теплокомуненерго не можуть спрогнозувати, якою буде зима, але запевняють: готові до будь-якого розвитку подій.

«Нам дуже пощастило, що дві попередні зими були теплими, не було величезних ризиків тотального замерзання, якщо було -10 градусів і нижче, то 4-6 годин і вже прихватує дахи, повітряні мережі. А яка ця зима буде, на жаль, не можу спрогнозувати. Але ми готуємося до найгірших сценаріїв, щоб забезпечити належним чином місто», - сказав Дмитро Рогожин.

Нагадаємо, станом на 29 серпня у Житомирі близько 80% житлових будинків пройшли першу перевірку і були готові до опалювального сезону.

Як повідомляв Житомир.info, 14 квітня 2023 року у Житомирі та області завершили опалювальний сезон 2022/2023.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиртеплокомуненерго опалення Рогожин теплокомуненерго ЖТКЕ 
Матеріали по темі