Місто

Не підходить по кольору та розміру або навіщо у Житомирі на тротуарах знімають плитку підприємців і кладуть нову

13 September 2023, 14:48

У Житомирі продовжують ремонтувати тротуари. Зокрема на вул. Покровській 13 вересня кипить робота, вкладають бортовий камінь. Ділянка від Київської до Михайла Грушевського обійшлася майже 13 млн грн. Тут частково приватними підприємцями була укладена плитка, але її демонтували.

Навіщо знімають плитку біля крамниць та куди її дівають, журналісти Житомир.info дізнавалися в профільному управлінні.

«Дійсно є біля приватного бізнесу укладена плитка. Колись власники крамниць власним коштом викладали цю плитку. Є плитка, яка покладена пару років, а є вже більш як 10 років лежить, і вона вже в геть не придатному стані. Плитка, яка демонтується її забирають власники магазинів, бо вони колись за неї платили кошти своїм підрядникам. Плитка, яка в непридатному стані також демонтується та вивозиться на будівельне сміття. Всі власники магазинів підрядною організацією попереджені про капітальні ремонти й власнику погоджено, або він сам знімає плитку, або домовляються з підрядною організацією про її демонтаж. Ті ділянки, де змонтовано гранітну плитку, вона залишається», - говорить начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

Демонтують, бо плитка не підходить за розміром та кольором, кажуть в управлінні капітального будівництва.

«Плитка у нас йде одного формату по місту. Зараз ми вкладаємо плитку 6-8 см в залежності від ділянки, щоб наші прибиральні машини, які обслуговують тротуари, могли пересуватися. Магазини ж вкладали плитку 4 см. Можливо воно б заощадило, але візуально подивитися йдемо містом і у нас різнокольорова плитка: десь власник поклав сіру, десь червону десь жовту. Зараз у нас все в одному кольорі та форматі. Наприклад, на вул. Бердичівській (від вул. Івана Кочерги до вул. Шевченка) триває реконструкція, там сквер, де пам'ятник Шевченку, викладений з того формату, який ми зараз вкладаємо, а ділянка біля кафе «Марципан» викладена з червоної плитки. От не буде естетики, якщо залишимо червону плитку. Власник попереджений про демонтаж плитки», - пояснює В’ячеслав Глазунов.

На деяких ділянках, де проводиться ремонт, був знятий старий асфальт. В управління також пояснили, куди його дівають.

«У нас є два види асфальтобетонного покриття. Є покриття, яке фрезерується фрезою, цей асфальт вивозиться на КП «УАШ», або посипалися ґрунтові дороги в мікрорайонах. Асфальт, який на тротуарах у нас в УКБ, як замовника, він демонтується екскаватором, він не придатний для повторного використання, він вивозиться, як будівельне сміття», - сказав начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

Як у Житомирі на Великій Бердичівський за 10 мільйонів вкладають тротуари плиткою дивіться тут.

Нагадаємо, 23 червня управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на капітальний ремонт тротуарів по вул. Покровська – від Київської до Михайла Грушевського. Очікувана варіть – 13 млн 642 тис. 509,60 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 21 квітня цього року на сесії міської ради УКБ виділили, зокрема, 15 млн 280 тис. грн – на капітальний ремонт тротуарів по вул. Покровська (вул. Київська - вул. Михайла Грушевського). За виконання проєктно-вишукувальних робіт по цьому об’єкту УКБ заплатило 215 тис. 304 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: плитка УКБ тротуар асфальт ремонт Глазунов 
Матеріали по темі