Місто

Як платити за світло в Житомирі без паперових рахунків

13 September 2023, 16:16

Оплата рахунків за електроенергію та здійснення інших комунальних платежів у відділенні банку або на пошті забирає чимало дорогоцінного часу. Набагато зручніше та комфортніше розраховуватися з постачальником в інтернеті. Розповідаємо, як мешканцям Житомирщини можна платити за світло, не виходячи з дому та не користуючись паперовими платіжками.


Платежі на сайті постачальника та в мобільному застосунку «Житомир Енерго»

Оператором системи розподілу на території Житомирської області є АТ «Житомиробленерго», з яким укладають договори постачальники, побутові й непобутові споживачі. Кошти за споживання енергоресурсу мешканці регіону сплачують на користь ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія» (ЖОЕК).

Оплата Житомиробленерго на сайті компанії доступна лише клієнтам «Ощадбанку». Після вибору функції «Оплата рахунку за електроенергію» відбувається автоматичний перехід на платіжну вебсторінку «Ощад 24/7».

Для оплати за світло з мобільного потрібно:

  • завантажити та встановити застосунок «Житомир Енерго»;
  • пройти авторизацію через Google-акаунт;
  • ввести номер о/р, рахунку EIC (їх можна знайти на паперовій платіжці) або адресу;
  • обрати функцію «Оплатити зараз» або перейти до блоку «Оплата».

Для здійснення транзакції потрібно обрати платіж через Google Pay або ввести реквізити (16-значний номер, кінцевий термін дії, CVV/CVC-код) своєї банківської картки. Комісія показується поряд з сумою до сплати.

Оплата за світло через онлайн-банкінг

На сайті або мобільному сервісі будь-якого українського банку сплатити за послуги компанії-постачальника можна за реквізитами, що вказані в платіжці — ЄДРПОУ, IBAN і офіційним найменуванням. Якщо ви розраховуєтеся за світло за місцем фактичного проживання чи реєстрації та раніше надавали банку інформацію про цю адресу, знайти та сплатити рахунок можна просто в мобільному застосунку фінустанови. Наприклад, у «Приват24» рахунки знаходяться в розділі «Комунальні платежі» (блок «Платежі» на головній сторінці). Враховуйте, що за переказ коштів банк стягує комісію.

Оплата за споживання електроенергії на Portmone

Найзручніший спосіб розрахунків за послуги «Житомиробленерго» (ЖОЕК) — оплата на сайті або в мобільному застосунку Portmone. Зробити це можна без реєстрації, але набагато простіше здійснювати всі комунальні платежі одночасно з особистого кабінету.

Щоб мати змогу сплачувати за світло, опалення, холодну та гарячу воду, споживання і транспортування газу в один клік, потрібно створити шаблони. Зробити це дуже просто.

  1. Зареєструйтеся та/або авторизуйтеся на Portmone.
  2. Створіть адресу у своєму профілі.
  3. Усі рахунки, виставлені за конкретною адресою, підтягуються автоматично. Додайте їх до адреси та сплачуйте всі комунальні послуги одним натисканням кнопки.

Якщо рахунок «Житомиробленерго» не було знайдено системою, створіть шаблон самостійно. Для цього в розділі «Комунальні рахунки» за своєю адресою натисніть кнопку «Додати новий рахунок» і виконайте такі дії:

  1. Вкажіть регіон — «Житомир та область».
  2. Серед переліку компаній оберіть ТОВ «Житомирська обласна ЕК».
  3. На платіжній сторінці вкажіть отримувача за регіоном, введіть номер о/р, натисніть кнопку «Оплатити» або «Зберегти без оплати».


Щоб оплатити світло, потрібно вказати номер, термін дії, CVV/CVV-код банківської картки та підтвердити транзакцію. Так само створюються шаблони та оплачуються послуги інших компаній. Щоб не забувати вчасно розраховуватися з постачальниками, можна налаштувати в особистому кабінеті нагадування або автоплатежі.

Оплата комуналки через Portmone — це просто і зручно. До речі, скориставшись тарифним планом «Місяць», можна сплачувати рахунки за декількома адресами без комісії.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиробленерго обленерго  
Матеріали по темі