Новини компаній

Як вибрати зимову ковдру

13 September 2023, 16:17

Кажуть, що для того, щоб отримати гарний сон від Морфея, потрібна хороша ковдра. Ми не можемо сказати напевно, чи це правда, чи просто історія. Але ми размо з магазином текстилю для дому https://le-vele.com.ua/ua/odeyala/ з легкістю допоможемо вам вибрати ковдру, яка буде корисною для вас і вашої родини і не шкодить вам там навколишньому середовищу.

Щільність і маркування сезонності

Наскільки теплою є ковдра, залежить від того, наскільки вона щільна:

  • При щільності 100-200 г/м2 виготовляються легкі моделі, які найкраще підходять для використання влітку;
  • при щільності 250-380 г/м2 - моделі, які можна використовувати цілий рік.
  • Якщо вам дуже холодно, то взимку слід носити щось тепліше, наприклад, ковдру щільністю 400-600 г/м2.

Маркування на ковдрі може допомогти вам зрозуміти, наскільки вона тепла.

Натуральний чи штучний наповнювач

Наповнювач - це те, що робить ковдру теплою, легкою та не викликає алергії. Наповнювачі можуть бути як натуральними, так і виготовленими в лабораторії. До першої групи належать як рослинного, так і тваринного походження. Пух і шерсть - це два натуральні наповнювача, які походять від тварин. Бавовна, льон, шовк, бамбук та евкаліпт - це все рослини.

Вовняні ковдри. Всі вовняні ковдри добре "дихають", пропускають вологу і зберігають тепло. З гусячого або качиного пуху виготовляють пухові ковдри. Для здешевлення до пуху можуть додавати пір'я. Щоб така ковдра не завдавала болю, в ній не повинно бути більше 15% пір'я.

Пух - це наповнювач, який є легким і теплим. Але він набирає багато вологи, яку легко вбирає і погано віддає. Наприклад, пухова ковдра може втратити здатність зберігати тепло, якщо ви сильно спітнієте. Ковдра прослужить щонайменше 15 років, якщо ви будете її чистити і провітрювати.

Вироби з бамбукового волокна виготовляються з натуральних рослин і мають багато хороших якостей. Вони легкі і не турбують людей з алергією. Вони не збирають пил і не приваблюють пилових кліщів. Добре пропускають повітря та вологу. Крім того, за ними легко доглядати.

Ви можете використовувати таку ковдру влітку, навесні та восени. Але взимку така ковдра може здатися прохолодною тому, кому дуже холодно. Недоліки бамбукового волокна в тому, що воно дороге, і ви можете отримати підробку.

Евкаліпт - найтепліший тип рослинного наповнювача. Оскільки евкаліпт не викликає алергії, відлякує комах і небезпечні мікроби та добре пропускає повітря, така ковдра підійде всім, від малого до великого. Такий виріб також не потребує особливого догляду і служить від 8 до 10 років. Єдиний мінус - ціна.

Синтетика краща за натуральні матеріали, оскільки коштує дешевше і не викликає алергії.

Штучний лебединий пух, який також називають синтепух або тінсулейт, - це легкий матеріал, який містить багато силікону. Він добре тримає форму, не приваблює мікроорганізми і не є гарним місцем для життя пилових кліщів. Мінус: не вбирає воду. Зазвичай такі ковдри можна використовувати в будь-яку пору року.

Отже, ось поради від Le Vele, щоб вибрати хорошу ковдру:

1. Наповнювач. Він може бути штучним або натуральним. Орієнтуйтеся в цьому питанні на те, наскільки тепло у вашій квартирі в різні пори року, чи є у вас алергія, і скільки ви можете витратити на ковдру. Пам'ятайте, що натуральні матеріали, які походять від тварин, можуть викликати алергію, а натуральні матеріали, які походять від рослин, часто коштують дорого. Синтетичні наповнювачі безпечні для людей з алергією, але майже всі вони не пропускають багато повітря і не вбирають багато води.

2. Сезонність. Чим товстіша ковдра, тим тепліше вам буде.У теплу пору року використовуйте моделі щільністю 100-200 г/м2, восени та навесні - 250-380 г/м2, а взимку - 400-600 г/м2.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі