Суспільство

В Житомирській області є ризик завезення яловичого жиру, свинячого сала та печінки з фальшивими сертифікатами

14 September 2023, 13:24

Виявлено факти ввезення на територію України харчових продуктів тваринного походження у супроводі фальсифікованих ветеринарних сертифікатів.

Про це 14 вересня на своїй сторінці в фейсбуці повідомила пресслужба Житомирського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«Відповідно до інформації, отриманої Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з відкритих джерел, виявлено факти ввезення на територію України харчових продуктів тваринного походження (сала свинячого, свинячої печінки та яловичого жиру) виробництва французької компанії «TRADIVAL SA» у супроводі фальсифікованих міжнародних ветеринарних сертифікатів, що були підписані Nathalia Doublet та Arnaud Lebret», - йдеться у повідомленні.

За результатами проведеного розслідування встановлено, що ввезення вищезазначених харчових продуктів здійснювали такі українські компанії:

1. ТОВ "ФУДЛАЙФ ПЛЮС"43023, Волинська обл., м. Луцьк, вул. Лідавська, буд. 1;

2. ТОВ "РОЯЛ СТОРІ ПЛЮС" 43024, Волинська обл., Луцький р-н, м. Луцьк, пр. Молоді, 8;

3. ТОВ "ГЛОРІЯ ІМПОРТ ПЛЮС" 43016, Волинська обл., м. Луцьк, вул. Данила Галицького, буд. 16.

З метою недопущення в обіг такої продукції, Житомирське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області доводить до відома операторів ринку, що згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» вони зобов’язані вилучати харчові продукти, якщо встановлено, що вони можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

Нагадаємо, 16 травня Головне управління статистики у Житомирській області показали в інфографіці як у квітні змінилися середні споживчі ціни на продукти. Зокрема, подорожчало м'ясо: і яловичина, і свинина, остання – на 17 гривень на кілограмі. На кілька гривень подорожчало і куряче філе. А от сало скинуло в ціні близько 10 гривень.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Продукти якість м'ясо 
Матеріали по темі