Місто

В центрі Житомира планують зробити Алею Слави з портретами загиблих захисників, але хочуть дочекатися завершення війни

14 September 2023, 15:51

У Житомирі збираються зробити Алею Слави загиблим героям, однак спершу хочуть почекати, поки завершиться російсько-українська війна.

Про це 14 вересня в програмі «Діалоги» на Житомир.info, відповідаючи на питання читачки, сказав міський голова Сергій Сухомлин.

«Буде Алея Слави і ми вже розглядаємо питання. У нас площа Соборна, між майданом Перемоги і Соборним, цей скверик, де встановлено пам’ятник – там нам потрібно буде робити цю алею героїв, замінювати ці стенди з фотографіями. На жаль, хлопців і дівчат у нас загиблих вже набагато більше і робити це все монументальне. Знаєте, тут питання, коли це робити. Я думаю, нам правильно було б дочекатися кінця війни, бо навіть, коли пам’ятник ми ставили, то я тоді казав, що війна не закінчилася. Його вже потрібно було ставити, тут питань немає, але бачте, там написи йдуть «Іловайськ» тощо, а на сьогодні їх (ред. місць, де ведуться й проходили бойові дії) уже набагато більше. Нам потрібно буде чи додавати туди назви, щоб цей пам’ятник не був війні з 2014 року по 2022 рік, бо не можна розділяти, це одна війна. Тут потрібно дуже обережно підходити до цього питання», - зазначив мер.

Нагадаємо, 29 серпня в Житомирі вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, поклавши квіти до меморіальних стендів загиблих та померлих учасників АТО/ООС та до пам’ятного знаку “Захисникам України у війні з російським агресором”.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Алея Слави герой захисник військовий військовослужбовець алея війна пам'ятник 
Матеріали по темі