Події

Поблизу села в Житомирській області зупинили жителя Рівненщини, який перевозив деревину без документів

15 September 2023, 11:53

На Звягельщині поліцейські розслідують незаконне перевезення лісу. Під час перевірки зупиненого автомобіля виявилось, що 54-річний житель Рівненщини немає жодних документів, які б підтверджували легальне походження і перевезення деревини.

Про це 15 вересня повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«Днями правоохоронці відділення поліції №1 (смт Ємільчине) зупинили для перевірки на автодорозі поблизу с. Малого Яблунця Ємільчинської громади автомобіль «MAN» із напівпричепом. У транспортному засобі поліцейські виявили колоди сосни, на яких не було відповідного маркування, об’ємом близько 40 кубометрів. За кермом перебував 54-річний житель Рівненщини. Чоловік не надав жодних документів, які б підтверджували легальне походження і перевезення деревини», - йдеться у повідомленні.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу відділення для документування всіх обставин. Транспортний засіб із лісопродукцією правоохоронці вилучили.

За вказаним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) ККУ.

Відповідно до чинного законодавства такі протиправні дії караються штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, 12 вересня пресслужба патрульної поліції в Житомирській області повідомила, що за минулу добу виявлено 4 випадки порушень правил перевезення лісо продукції.

Як повідомляв Житомир.info, 7 вересня 2023 року патрульна поліція Житомирської області повідомила про те, що за нічну зміну охоронці порядку виявили два випадки порушення правил перевезення деревини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс деревина лісопродукція 
Матеріали по темі