Економіка

Усі служби таксі з 1 жовтня повинні мати розрахункові термінали та видавати чек, – ДПС

15 September 2023, 13:37

З 1 жовтня до суб’єктів, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО, можуть застосуватись штрафні санкції.

Про це 15 вересня повідомила пресслужба Державної податкової служби України.

«На сьогодні суб’єкти господарювання при наданні послуг зобов’язані проводити розрахунки за них через РРО та надавати таким споживачам послуг розрахункові документи встановленої форми та змісту… Звертаємо увагу, що з 01.10.2023 до суб’єктів господарювання, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО, можуть застосуватись штрафні (фінансові) санкції за порушення вимог Закону № 265. Враховуючи викладене, Державна податкова служба України наголошує на необхідності неухильного дотримання вимог чинного законодавства України з метою попередження настання негативних наслідків у майбутньому», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 серпня пресслужба головного управління ДПС у Житомирській області повідомила про те, що у Житомирській області вже зареєстровано 13 тисяч розрахункових терміналів та нагадала про санкції у разі їх відсутності.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2022 року використання касових апаратів стало обов'язковим для частини підприємців, які проводять розрахункові операції. Встановити касові апарати мають ФОПи 2-ї та 3-ї груп, незалежно від обсягу їхнього доходу. Також на своєму сайті Державна податкова служба оприлюднила повний список винятків, коли підприємці можуть не використовувати касові апарати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: РРО ПРРО розрахунок таксі таксист ДПС податкова 
Матеріали по темі