Місто

В Житомирі у відремонтованому сквері встановлять скульптуру Сльоти, а за двома адресами реконструкцій – дитячі майданчики

15 September 2023, 15:14

В середині вересня у Житомирі продовжується реконструкція скверів та територій благоустрою.

Цього року УКБ спрямувало кошти на десять скверів, два з яких почали реконструювати ще раніше (майдан Мистецькі ворота та сквер на перехресті Троянівської і Радивілівської): сумарно в 2023 році на реконструкцію скверів та благоустрій територій укладено договорів на майже 32,5 млн грн.

Реконструкцію об'єктів на вул.Героїв Пожежних, 125, на розі Шевченка-Князів Острозьких, на розі вул.Перемоги і майдану Короленка, на вул.Покровська, 159 мали завершити до 31 серпня. Станом на 11 вересня у сквері на розі вулиць Князів Острозьких та Київська вкладали плитку.

15 вересня наші журналісти подивилися, як йдуть роботи ще на трьох локаціях.

За 3 млн 400 тис. грн ремонтують сквер на розі вулиць Шевченка-Івана Сльоти. Роботи з капремонту проводить ТОВ «АртХаус». Завершити мають до 30 листопада 2023 року.

«Передбачено розширення зон скверу, встановлення лавок, відеонагляд, підготовлено місце під скульптуру Івана Сльоти, її там не було, але було звернення від громадян, родичів, щодо встановлення. Частину плитки біля АТБ, яка була викладена власником, яка у задовільному стані залишилася, а та, яка примикає в межах нашого скверу була замінена. Роботи виконані майже на 50 %, думаю підрядник завершить згідно з графіком», - говорить начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

Триває благоустрій території біля будинків за двома адресами: на вул. Перемоги, 54, де роботи виконує ТОВ «БК Інтерстрой-Альянс», та Домбровського, 28 вул. – підрядник ТОВ «Полісся Міськбуд». По кожному обʼєкту вартість становий майже 2 млн.

«Роботи розпочалися, договори підписані. Це благоустрій територій, встановлення дитячих майданчиків. Ці об'єкти розпочаті, й в цьому році будуть завершені. Передбачено дитячі гірки, каруселі, встановлення лавочок та освітлення», - сказав В’ячеслав Глазунов.

Як повідомляв Житомир.info, за рік і вісім місяців від початку повномасштабного російського вторгнення (24 лютого 2022 року) на допомогу військовим Житомир спрямував 1,2 млрд грн, що становить 20% міського бюджету, а на капітальні видатки по об’єктах благоустрою міста (алеї, сквери, дороги, тротуари) витрачено 0,8% бюджету міста. На цьому наголошував і мер Сергій Сухомлин під час спілкування з журналістами 6 вересня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УКБ сквер ремонт реконструкція Глазунов 
Матеріали по темі