Влада

Депутатку Житомирської міської ради обрали головою ради з питань ВПО при ОВА

15 September 2023, 15:23

Ірину Гладку обрали головою ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Житомирській ОВА.

Про це 13 вересня повідомила пресслужба ОВА.

«На засіданні затвердили склад Ради — 24 особи, з них 11 внутрішньо переміщених осіб, 7 представників громадських та благодійних організацій, які у своїй діяльності займаються проблематикою внутрішньо переміщених осіб та 6 представників відповідних структурних підрозділів обласної військової адміністрації. На першому засіданні члени Ради ВПО обрали Ірину Гладку на посаду головуючої Ради ВПО, яку одноголосно підтримали усі присутні. Заступником Ради було обрано Ігоря Баранова та секретарем — Дар’ю Гончарову», - повідомила Житомирська ОВА.

Зазначається, що головним завданням Ради є сприяння у реалізації регіональної політики у сфері забезпечення та захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, сприяння діяльності територіальних громад у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції. Метою Ради є створення ефективної платформи для координації зусиль між владою, громадськістю та міжнародними партнерами з метою забезпечення внутрішньо переміщеним особам доступу до життєво важливих послуг, житла, освіти та можливості для самореалізації.

Станом на 13 вересня 2023 року у Житомирській області перебуває близько 63 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Склад ради з питань ВПО затверджений розпорядженням начальника ОВА від 30 серпня 2023 року:

bpo-rada1

bpo-rada2

Нагадаємо, депутатка Житомирської міської ради від партії «Слуга народу» Ірина Гладка з 29 червня 2023 року є радником голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка з гуманітарних питань та ментального здоров’я на громадських засадах.

Як повідомляв Житомир.info, що у серпні 2023 року при Житомирській ОВА розпочали формувати раду з питань внутрішньо переміщених осіб. ВПО та представників громадських об’єднань запрошували подавати заявки та документи для створення ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гладка ВПО ОВА рада переселенці 
Матеріали по темі