Влада

Уряд розширив категорію отримувачів фінансової підтримки від Українського ветеранського фонду

15 September 2023, 17:33

У п'ятницю, 15 вересня, на черговому засіданні Кабінет Міністрів України удосконалив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Українського ветеранського фонду (УВФ) при Мінветеранів.

Про це повідомляється на сайті Мінветеранів.

«Зокрема, розширено категорію отримувачів фінансової підтримки від УВФ — відтепер взяти участь у конкурсних програмах крім ветеранів війни та членів родин загиблих Захисників і Захисниць зможе другий з подружжя ветерана — дружина, або чоловік. Право на отримання фінансової підтримки мають дружина або чоловік ветерана, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи — підприємці, у разі, якщо проєкти спрямовані на реінтеграцію ветеранів до активного суспільного життя, забезпечення збереження та відновлення ïx фізичного та психічного здоров'я», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, ухвалений акт до одного року зменшив строк реєстрації юридичних осіб та громадських об'єднань зі статусом юридичної особи, засновниками яких є члени сімей загиблих Захисників та Захисниць. Це суттєво збільшить коло заявників на фінансування від УВФ, здатних реалізовувати проєкти щодо захисту прав і свобод ветеранів та членів їхніх сімей. Адже вони як ніхто об'єктивно оцінюють потреби зазначеної категорії громадян.

«Дякую Уряду за ухвалення цих важливих змін. Вони дозволять збільшити коло осіб, які матимуть право брати участь у конкурсах Українського ветеранського фонду на отримання фінансування у для реалізації проєктів, що спрямовані на реінтеграцію наших Захисників та їхніх рідних, підтримку ветеранського підприємництва, сприяння у працевлаштуванні», — зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, станом на 5 вересня троє подавачів із Житомирщини на грантову підтримку ветеранських бізнесів від єРобота отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості. Серед них двоє учасників бойових дій і дружина ветерана. З квітня заяви подали 11 жителів Житомирщини.

З 10 квітня Уряд запустив нові грантові програми для ветеранів, завдяки яким вони зможуть отримати фінансову підтримку від держави для старту або розвитку своєї справи. Зазначалося, що захисники і захисниці, які мають бажання займатися підприємництвом або ж розвивати свій бізнес після повернення до цивільного життя, зможуть отримати грант від 250 тис. грн до 1 млн грн. Окрім того, другий з подружжя захисника зможе отримати грант 500 тис. грн на розвиток сімейного бізнесу.

Як повідомляв Житомир.info, 16 вересня 2022 року Український ветеранський фонд, що діє при Мінветеранів, запустив конкурсну програму макрофінансування #Варто, в рамках якої ветерани, члени їхніх родин та сім’ї полеглих Захисників і Захисниць можуть отримати від 500 тисяч до мільйона гривень на розвиток бізнесу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінветеранів ветеран Кабмін Уряд Лапутіна 
Матеріали по темі