Події

В Житомирській області під час патрулювання поліцейські помітили автомобіль в кюветі: водій був п’яний і спробував відкупитися

16 September 2023, 12:07

Нетверезий водій вчинив ДТП та намагався відкупитися, ємільчинські поліцейські задокументували порушення.

Про це 16 вересня повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«Уранці 15 вересня правоохоронці під час патрулювання помітили автомобіль Renault Kangoo, що знаходився у кюветі між селами Степанівкою та Королівкою Ємільчинської громади. Поліцейські поспішили на допомогу та з’ясували, що ДТП сталася вночі, а водій, 59-річний житель Київщини, травм не отримав. Правоохоронці попередньо встановили, що транспортний засіб опинився за межами проїзної частини через те, що керманич не обрав безпечної швидкості руху та не впорався з керуванням. Під час спілкування з чоловіком інспектори помітили, що він перебуває у стані сп’яніння. Відтак йому запропонували пройти відповідне освідування. Результат – 1,34 проміле алкоголю в крові. Чоловік повідомив, що вживав спиртне уже після дорожньо-транспортної пригоди», - йдеться у повідомленні.

Аби уникнути передбаченої за такі дії адміністративної відповідальності, водій запропонував поліцейським гроші. Тож на місце події було викликано слідчо-оперативну групу місцевого відділення поліції, працівники якої задокументували всі обставини.

За фактом надання неправомірної вигоди службовій особі слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України. Такі дії караються штрафом від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Окрім того, відносно водія поліцейські оформили адміністративні матеріали за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів..) та ч. 4 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) КУпАП.

Нагадаємо, у Звягелі 13 вересня патрульні районного відділу поліції зупинили на одній із вулиць райцентру автомобіль «Opel», водій якого порушив ПДР та намагався відкупитися від поліцейських – пропонував 100 доларів.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 7 вересня 2023 року на одній із вулиць міста Андрушівка патрульні зупинили автомобіль за порушення ПДР: водій був нетверезий і запропонував 5 тис. грн хабаря правоохоронцям. 8 вересня поблизу Житомира зупинили Меrcedes, водій якого запропонував 3 тис. грн поліцейським через порушення ПДР та позбавлення права керування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар ДТП поліція водій алкогольне сп'яніння Звягельський район 
Матеріали по темі