Події

За добу рятувальники гасили дві пожежі в житлових будинках – у Малині та Бердичеві

16 September 2023, 15:16

Упродовж доби в області вогнеборці двічі рятували оселі від знищення полум'ям.

Про це 16 вересня повідомляє пресслужба головного управління ДСНС у Житомирській області.

«15 вересня о 10:05 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в двоповерховому житловому будинку в м. Малин Коростенського району. Очевидці, які першими побачили темний дим з даху помешкання, сповістили рятувальників. По прибуттю вогнеборців з'ясувалося, що загоряння виникло на другому поверсі дерев'яної оселі. В будинку проживає подружжя поважного віку. Господиня готувала на плиті. Їжа підгоріла і вогонь з неї перекинувся на витяжку, після чого став ще швидше поширюватися догори дерев'яними конструкціями. У жінки були спроби самотужки впоратися з вогнем, однак вони стали безуспішними», - йдеться у повідомленні.

Силами бійців ДСНС упродовж чотирьох годин пожежу вдалося ліквідувати. Вогонь устиг знищити покрівлю та перекриття помешкання на загальній площі 90 кв. м. Подальшого нищення житла рятувальники не допустили. Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалося 10 чоловік особового складу на трьох пожежних авто. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

«Ще одну оселю вогнеборці врятували вчора у м. Бердичів. Там горів дім на кількох господарів. Пожежа виникла в тій частині будинку, де наразі ніхто не проживав. Господиня утеплювала стелю й стіни картоном. Після зливи вода затекла під облицювання, де проходить електропроводка. Внаслідок цього сталося коротке замкнення електромережі, що, ймовірно, і призвело до займання. Близько двох годин знадобилося рятувальникам для ліквідації пожежі. Нежила оселя ще й була дещо захаращеною. Вогнем знищено 30 кв. м покрівлі та перекриття житла. Інші помешкання, що збудовані під одним дахом, полум'я не ушкодило», - інформує обласне управління ДСНС.

Внаслідок пожеж загиблих та травмованих не виявлено. Остаточні обставини надзвичайних подій встановлюють фахівці.

Як повідомляв Житомир.info, у Коростені 13 вересня 2023 року сталася пожежа у житловому будинку на чотирьох господарів, під час ліквідації якої вогнеборці врятували 59-річну жінку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа будинок Бердичів Малин  
Матеріали по темі