Місто

У Житомирі відкрили реконструйоване пожежне депо, на капітальний ремонт якого витратили 31 мільйон

19 September 2023, 09:42

Сьогодні було відкрито реконструйовану будівлю пожежного депо для аварійно-рятувальної частини з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Відтепер рятувальники матимуть повністю облаштоване під специфіку своєї роботи приміщення.

Про це 18 вересня повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«З нагоди професійного свята фахівців ДСНС – Дня рятівника, фахівців пожежно-рятувальних підрозділів Житомирської області від імені керівництва Державної служби України з надзвичайних ситуацій привітав директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чекригін. Начальник ГУ ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук подарував особовому складу нової частини ікону Пресвятої Богородиці Неопалима Купина. Це символ оберега рятувальників та захисниці від пожеж і стихійних лих. Це дійсно символічний подарунок з нагоди входин у нове приміщення. Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко подякував за героїчну і надважку роботу та вручив подяки. Він зазначив, що рятувальники – це особливі люди, які зробили своєю професією допомогу іншим у найскладніших та найнебезпечніших ситуаціях», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що торік Державна служба України з надзвичайних ситуацій профінансувала капітальний ремонт. В липні цього року завдяки ДСНС України та Житомирській обласній військовій адміністрації були виділені додаткові кошти на придбання меблів, внутрішнє облаштування, закупівлю обладнання та інженерної техніки.

Нагадаємо, на початку січня цього року у Житомирі, в районі промзони, тривало будівництво аварійно-рятувальної частини: на будівельні роботи вже було використано майже 20 млн грн з держбюджету, на дооблаштування території очікували ще близько 14 млн. Загалом на роботи з капітального ремонту пожежного обласне управління ДСНС витратило 31,4 млн грн: 12 жовтня 2022 року був укладений договір з ПП «Елітбуд-1», яке отримало за роботу 19 млн 873 тис. 706,04 грн; 14 червня 2023 року з цією ж фірмою уклали договір на завершальні будівельні роботи за 11 млн 499 тис. 701,90 грн.

Як повідомляв Житомир.info, на потреби рятувальників Житомирської області з держбюджету в 2022 році виділили 100 млн грн, з яких майже 84 млн грн спрямували на придбання нових зразків пожежної та аварійно-рятувальної техніки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник будівництво аварійно-рятувальна частина пожежне депо ОВА 
Матеріали по темі