Події

В Житомирській області на території приватної лісопильні виявили більше сотні колод деревини без документів

19 September 2023, 12:03

На Олевщині поліцейські під час перевірки приватної лісопильні виявили деревину без відповідних документів.

Про це 19 вересня повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«Днями до поліції надійшло повідомлення про те, що на території пилорами у Білокоровицькій громаді знаходиться нелегально вирубана, на думку заявника, деревина. Обставини з’ясовували працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції №2 (м. Олевськ) Коростенського райуправління. На місці події поліцейські виявили понад півсотні колод сосни довжиною по 4 метри та ще 62 триметрові дубові колоди. На лісопродукції були відсутні відповідні чіпи та бірки, тож правоохоронці її вилучили», - йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі з’ясовують походження деревини у межах досудового розслідування, розпочатого за ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Відомо, що лісопильня належить 47-річному жителю Олевська.

Чинним законодавством незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, карається штрафом від 1 000 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, 15 вересня пресслужба Звягельського районного відділу поліції повідомила про те, що поблизу села в Житомирській області патрульні зупинили жителя Рівненщини, який перевозив деревину без документів.

Як повідомляв Житомир.info, 12 вересня 2023 року пресслужба патрульної поліції в Житомирській області повідомила, що за минулу добу патрульні виявили чотири випадки порушень правил перевезення лісопродукції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина дерево лісопродукція поліція 
Матеріали по темі