Події

Один назбирав арсенал, а інший його обікрав: двох жителів Житомирської області викрили у незаконному поводженні зі зброєю

19 September 2023, 17:00

На Житомирщині поліція викрила двох чоловіків у незаконному поводженні зі зброєю, один із них назбирав арсенал, а другий його обікрав.

Про це 19 вересня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського райуправління поліції.

«Під час перевірки інформації щодо причетності жителя Радомишльської громади до крадіжки, оперативники виявили в його оселі зброю та боєприпаси. 24-річний чоловік визнав, що нещодавно знайшов це все в покинутому сусідському будинку. Слідчі відділення поліції №3 (м. Радомишль) Житомирського райуправління вилучили у нього порохові заряди, тротилові шашки, десяток гранат з підривачами, кулемет, автомат, гвинтівку, а також понад сім сотень набоїв різного калібру», - йдеться в повідомленні.

Водночас поліцейські встановили власника домоволодіння, з якого, за словами молодика, він викрав арсенал. Ним виявився 41-річний житель Коростенського району.

«Чоловік зізнався, що зброю та боєприпаси знайшов на Київщині, де побував одразу ж після деокупації регіону. Частину знайденого він заховав у будинку в Радомишльській громаді, де нині ніхто не проживає. Решту - закопав у лісі неподалік села. У вказаному ним місці правоохоронці виявили 2 кулемета, протитанкову міну, запалювальні та протитанкові постріли, гранати, понад сім тисяч набоїв та інші комплектуючі зброї», - додають у поліції.

Усе виявлене було вилучене та скероване для проведення відповідних експертних досліджень.

Дії обох чоловіків кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Триває встановлення всіх обставин. Відомо, що молодший з фігурантів раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

За зазначені протиправні діяння причетним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 13 вересня в Житомирській області правоохоронці перевіряли незаконні оборудки 27-річного чоловіка з боєприпасами: вилучили понад пів сотні набоїв та корпус гранати.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці серпня 2023 року 42-річному житомирянину повідомили про підозру через зберігання вдома пістолета та гранати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас граната набої міна кулемет 
Матеріали по темі