Місто

Житомир готовий до опалювального сезону, але держава й досі не перерахувала 260 млн грн різниці в тарифах, - Рогожин

20 September 2023, 12:14

Житомир повністю готовий до опалювального сезону, заборгованість населення за минулий становить 32 млн грн, а держава й досі не повернула 260 млн грн різниці в тарифах.

Про це 20 вересня на засіданні міськвиконкому розповів директор комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

«До опалювального сезону готові повністю, на 100%, всі стандартні роботи по атестації котелень, підготовці мереж, підготовці обладнання обліку – все зроблено. Підписали з «Житомиргазом» всі котельні і з управлінням Держенергонагляду. Дебіторська заборгованість становить 226 мільйонів, з попереднього опалювального сезону 32 мільйони населення ще винне нам, держава винна на даний час 260 мільйонів по різниці в тарифах», - сказав Дмитро Рогожин.

Під час засідання члени виконкому погодили зміни до комунального плану КП «Житомиртеплокомуненерго»: збільшили доходи на 8 млн 134,4 тис. грн (виділені з бюджету на розроблення схеми теплопостачання Житомира) і 5 млн 656,1 тис. грн (фінансова допомога USAID на труби); збільшили видатки на 2 млн 312,6 тис. грн (індексація вартості палива).

Нагадаємо, 12 вересня Дмитро Рогожин розповідав про підготовку до опалювального сезону: комунальники вже виконали планові роботи та провели капітальний ремонт мереж.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 22 серпня 2023 року борг житомирян за минулий опалювальний сезон становив 40 млн грн, з початком повномасштабної війни 2400 сімей повністю перестали сплачувати за послуги теплопостачання, згодом 500 з них погасили борги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Житомиртеплокомуненерго опалювальний сезон заборгованість Рогожин теплокомуненерго ЖТКЕ 
Матеріали по темі