Економіка

У Житомирській області аграрії планують посіяти більше озимих, ніж минулого року

20 September 2023, 13:03

У Житомирській області аграрії планують посіяти більше озимих, ніж минулого року. За даними департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОВА озимі зернові культури будуть посіяні на площі 136,6 тис. га, що на 2,3 тис. га більше, ніж минулого року.

Про це 20 вересня інформує Житомирська ОВА з посиланням на департамент агропромислового розвитку та економічної політики.

«За оперативними даними у всіх категоріях господарств області озимі зернові культури будуть посіяні на площі 136,6 тис. га, що на 2,3 тис. га більше, ніж минулого року, зокрема: пшениці – 115,6 тис. га, жита – 11,5 тис. га, ячменю — 9,5 тис. га. У зв’язку з тим, що протягом серпня-вересня на Житомирщині спостерігається стійкий недобір опадів, посівна кампанія на території області дещо стримується. Кількість опадів за цей період не перевищила 16-49% норми, що обумовило незадовільні умови для накопичення вологи у ґрунті під сівбу озимини. Станом на 19 вересня у всіх категоріях господарств області озимі зернові культури посіяні на площі 3,0 тис. га (2,2% до прогнозу), з них 2,5 тис. га пшениці та 0,5 тис. га ячменю. Крім того на площі 37,3 тис. га (88% до прогнозу) посіяно озимий ріпак», - йдеться в повідомленні.

Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОВА зазначає, що станом на другу половину вересня загалом в Україні озимого ріпаку посіяно 1 млн га, зернових – 585 тис. га, з яких: пшениці – 514 тис. га, ячменю – 47 тис. га, жита – 24 тис. га.

Нагадаємо, у Житомирській області успішно завершено збір ранніх зернових і зернобобових культур: намолочено 869,2 тис. тонн зерна, що на 9,1 тис. тонн більше ніж минулого року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: озимі ОВА аграрії 
Матеріали по темі