Події

Для перевірки на вулиці у Житомирі зупинили підозрілого юнака, який виявився наркодилером

21 September 2023, 13:11

Увечері 20 вересня у Житомирі поліцейські зупинили підозрілого 17-річного хлопця для перевірки. Він визнав, що має при собі наркотичні засоби. Також пакунки з кількома цигарками, заповненими рослинною масою, схожою на наркотичну, юнак встиг заховати у лісовому масиві.

Про це 21 вересня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«Увечері, патрулюючи вулиці обласного центру, спецпризначенці роти поліції особливого призначення ГУНП області помітили підозрілого юнака, якого зупинили для перевірки. Хлопець занервував та одразу ж визнав, що має при собі наркотичні засоби. Тож на місце події прибула слідчо-оперативна група Житомирського райуправління поліції», - йдеться у повідомленні.

Під час поверхневої перевірки в нагрудній сумці 17-річного студента місцевого коледжу правоохоронці виявили пакунок з кількома цигарками, заповненими рослинною масою, схожою на наркотичну. Юнак розповів, що ще кілька таких цигарок встиг заховати у лісовому масиві неподалік мікрорайону Мальованка. Такі «закладки» сфотографував та позначив їх геолокацію для подальшого надання «клієнтам».

Правоохоронці вилучили з вказаних ним сховків 3 зіп-пакета з 6 цигарками.

Надалі за його місцем проживання поліцейські провели невідкладні процесуальні дії. В оселі виявили ще пакунок з рослинною масою, попередньо – коноплями. Також слідчі вилучили з будинку ваги та ще 6 зіп-пакетів з уже готовим «товаром» у вигляді цигарок.

Слідчі затримали хлопця у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

Законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 4 до 8 років.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Житомирська окружна прокуратура.

Нагадаємо, 18 вересня пресслужба департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомила про те, що утриманець виправної установи на території Вінницької області та його шестеро спільників, які знаходилися на волі, організували канал розповсюдження амфетаміну на території кількох областей, серед яких місто Житомир.

Як повідомляв Житомир.info, 15 серпня 2023 року поліція затримала 33–річного жителя Новогуйвинської громади, який у власній оселі організував «магазин» заборонених речовин. Під час проведення слідчих дій у його домоволодінні були виявлені пакунки з порошкоподібною речовиною, ймовірно, амфетаміном та ємність з сухою рослинною масою, схожою на коноплі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліція наркотики дилер наркодилер 
Матеріали по темі