Влада

Офіцера з Житомирської області, який здав у ломбарди та продав 60 камер нічного бачення і 8 тепловізорів, судитимуть

22 September 2023, 09:49

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо начальника служби логістики однієї з військових частин Житомирщини. В умовах воєнного стану він намагався збагатитися, продаючи військове майно в Інтернеті та через ломбарди. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це 22 вересня повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Військовий мав доступ до місця зберігання техніки частини й привласнив 60 камер нічного бачення та 8 тепловізорів різних моделей, частина з яких була придбана за кошти волонтерів. Офіцер продавав техніку через Інтернет та здавав у місцеві ломбарди. Загальна сума завданих державі збитків сягає 3,2 млн грн. В ході досудового розслідування офіцер відшкодував кошти у повному обсязі. Військовослужбовець обвинувачується у привласненні військовою службовою особою військового майна зі зловживанням службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану, що заподіяло істотну шкоду (ч. 4 ст. 410 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 15 років.

Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Нагадаємо, 30 червня начальника служби логістики однієї з військових частин ЗСУ на Житомирщині викрили на привласненні тепловізорів та камер нічного бачення на загальну суму понад 3 млн грн. Слідство встановило, що старший лейтенант ЗСУ привласнював військове майно у період з жовтня 2022 по березень 2023.

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2023 року в Житомирі затримали чоловіка за продаж тепловізорів з гуманітарної допомоги, що надійшла з-за кордону. Попередньо, правоохоронці встановили, що двоє чоловіків налагодили схему ввезення з Республіки Польщі в Україну вартісних пристроїв нічного бачення під виглядом гуманітарної допомоги, щоб потім їх продавати. СБУ уточнювала, що схему налагодило подружжя підприємців. А військові товари ввозилися нібито для потреб тероборони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: привласнення. ДБР військове майно військова частина прокуратура тепловізори 
Матеріали по темі