Події

У лісі на півночі Житомирської області затримали трьох чоловіків, які вночі рубали дерева

22 September 2023, 12:22

Під час нічного рейду працівниками філії «Олевське лісове господарство» було затримано групу з трьох осіб, які незаконно заготовляли деревину для подальшої реалізації.

Про це 22 вересня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба столичного лісового офісу.

«Сьогодні вночі рейдовою групою філії «Олевське лісове господарство» було затримано групу з трьох осіб, які незаконно заготовляли деревину в одному з кварталів лісового масиву. Зловмисники намагалися втекти, але були затримані рейдовою групою на місці злочину. За словами керівника рейдової групи, вони діяли досить зухвало, вирубуючи дерева вночі. Загалом лісопорушники встигли незаконно зрубати майже 8 м³ дерев сосни. Затримані пояснили, що планували реалізувати деревину місцевим жителям та підприємцям. Відносно них буде порушено кримінальну справу за незаконну рубку лісу», - йдеться у повідомленні.

Водночас Департамент безпеки ДП «Ліси України» продовжує виявляти та припиняти незаконні рубки. Постійно запроваджує нові методи моніторингу та захисту лісових масивів. Зокрема, в господарствах на півночі Житомирщини встановлюються фотопастки, які фіксують підозрілу діяльність в лісі.

Крім того, на дорогах місцевого і державного значення, разом з поліцією посилено перевірку транспорту з лісоматеріалами, щоб унеможливити вивезення незаконно заготовленої деревини. Такі спільні заходи дають позитивні результати – кількість випадків подібних порушень зменшилася у 2 рази порівняно з минулим роком.

Разом з тим, лісівники активно співпрацюють з правоохоронними органами та місцевою владою щодо виявлення каналів збуту незаконної деревини. Це суттєво ускладнює збут незаконної деревини та найважливіше, зменшує попит на неї серед населення.

Нагадаємо, 21 вересня у Житомирській області прикордонники виявили водія з Івано-Франківщини, який незаконно перевозив майже 35 кубометрів лісу

Як повідомляв Житомир.info, 19 вересня 2023 року пресслужба Коростенського районного управління поліції повідомила про те, що на Олевщині поліцейські під час перевірки приватної лісопильні виявили більше сотні колод деревини без документів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина дерево лісопродукція ліс 
Матеріали по темі