Місто

У Житомирі оголосили конкурс для обрання оператора автоматизованої системи оплати проїзду

22 September 2023, 14:20

У Житомирі розпочинається прийом документів на конкурс визначення оператора автоматичної системи оплати проїзду у громадському транспорті.

Про це 22 вересня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«З понеділка, 25 вересня, розпочинається прийом документів на конкурс з визначення оператора автоматичної системи оплати проїзду у громадському транспорті. Документи учасників прийматимуться до 18 жовтня відповідно до положення», - йдеться у повідомленні.

Оновлення наявної системи оплати проїзду дасть можливість перевести роботу самої системи онлайн. Нинішня версія працює лише офлайн. Оновлення АСОП дозволить миттєво списувати кошти за проїзд та унеможливить накопичування боргів перевізника — ТТУ.

«До прикладу, існуюча система «збирає» інформацію про оплату карткою. Якщо на картці недостатньо коштів, система цього не бачить», — каже заступник міського голови Олександр Шевчук.

Оновлення системи АСОП — це також про можливість впровадження разового квитка. Йдеться про квиток, який можна буде придбати у будь-якому терміналі і розрахуватися за допомогою QR. Разовий квиток дасть можливість відійти від готівкового розрахунку.

Також серед умов для нового оператора — 100% GPS моніторинг в онлайн режимі. Це означає, що рух всього громадського транспорту міста має відстежуватись онлайн.

Оператор АСОП нестиме всі фінансові навантаження, включно з оновленням валідаторів.

Фото з сайту Житомирської міської ради

Нагадаємо, 6 вересня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради затвердили нові правила користування транспортом і ухвалили рішення щодо вдосконалення автоматизованої системи обліку оплати проїзду у громадському транспорті.

Як повідомляв Житомир.info, ще у 2021 році обслуговування «електронного квитка» у громадському транспорті Житомира планували передати інвестору, управління транспорту та КП «Житомиртранспорт» рішенням сесії міської ради від 17 червня 2021 року зобов’язали розробити порядок та умови проведення конкурсу з визначення інвестора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт перевізник ТТУ розрахунок Житомиртранспорт конкурс 
Матеріали по темі