Місто

В приміщенні, де в Житомирі навчаються учні зруйнованого ліцею №25, під час уроку впав шматок стелі

22 September 2023, 15:57

В приміщенні на вулиці Великій Бердичівській, де зараз навчаються 5-11 класи зруйнованого ліцею №25, під час уроку впав шматок стелі

Про це 22 вересня близько 13:00 почали писати в соцмережах батьки учнів.

«Все добре, тільки багато пилу, якраз був урок, сиділи на місцях. З Наталією Володимирівною (вчителькою) все добре, але забій на руці є», - йдеться в коментарях батьків.

Зазначається, що подія сталася під час уроку в 5-му класі.

В департаменті освіти Житомирської міської ради запевнили, що постраждалих від обвалу кількох настільних плит немає, але додаткові обстеження стель проведуть.

«Стеля в класі не впала, є часткове відшарування плит. В нас багато таких плит впало після ракетного удару 28 травня, вони всі були замінені, можливо ці були пошкоджені, але візуально цього не видно. Зараз дали завдання всі такі стелі обстежити в тих закладах, де були виявлені такі пошкодження – на Польовій, в центрі, в деяких ПТУ, але методики такого обстеження немає. Зараз дітей перевели в інші приміщення, в адміністрації закладу запевнили, що ніхто не постраждав», - розповіла Житомир.info заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

Щодо обстрілу, то у ніч на 28 травня 2023 року ворог атакував Україну іранськими ударними дронами «Shahed-136/131»: було влучання в інфраструктурний об’єкт у Житомирській області, в Житомирі, за інформацією мера, були пошкодження, обійшлося без жертв. За кілька днів встановили, що в обласному центрі були пошкоджені державні установи, комунальні підприємства, садочки, ліцеї, а також 170 будинків.

Нагадаємо, з 1 вересня 2022 року учні 1-4 класів ліцею №25 навчаються в приміщенні колишнього училища на вулиці Троянівській, а 5-11 класі - в старій будівлі школи №33 на вулиці Великій Бердичівській.

19 липня 2023 року ліцей №25 уклав договір на поточний ремонт корпусу на території ліцею №33 на вул. Велика Бердичівська, 52: роботи за 167 тис. 975 грн мало виконати житомирське ТОВ «ЛБВМ Груп».

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня 2022 року в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря навчальний заклад: рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей, за попередніми даними внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут. За висновками фахівців, будівля не підлягає відновленню, тому для учнів ліцею №25 до 1 вересня 2022 року знайшли інші приміщення для навчання.

14 травня 2023 року УКБ провело тендер на демонтаж будівлі ліцею № 25 за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 18 з очікуваною вартістю 18 млн 599 тис. 049,60 грн, де переможцем стало житомирське ПП «Елітбуд-1» з пропозицією 8 млн 956 тис. 482 грн, але договір з переможцем так і не уклали. Кілька батьків учнів зруйнованого ліцею №25 наприкінці червня 2023 року звернулися до суду, щоб скасувати рішення міської ради про демонтаж будівлі, бо впевнені, що її можна відновити: для забезпечення позовних вимог суд ухвалив рішення про заборону демонтажу ліцею до завершення судового процесу.

За словами мера Житомира, в жовтні 2023 року має відбутися зустріч на рівні міністерства щодо відновлення ліцею №25, Португалія обіцяє профінансувати відбудову закладу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей №25 стеля ремонт Ковтуненко  
Матеріали по темі