Місто

В одному з навчальних закладів Житомира зафіксували спалах гострої кишкової інфекції: захворіли 7 учнів

22 September 2023, 15:59

У ліцеї №26 виник спалах гострої кишкової інфекції. Захворіло 7 учнів навчального закладу, 5 хворих знаходяться на стаціонарному лікуванні.

Про це 22 вересня повідомила пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«21 вересня 2023 року серед учнів ліцеї №26 Житомирської міської ради виник спалах гострої кишкової інфекції. Станом на 22.09.2023 року захворіло 7 учнів даної школи. 5 хворих знаходяться на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні КУ «Дитяча міська лікарня ім. В.Й.Башека» з діагнозом: «Гастроентероколіт», перебіг захворювання середнього ступеня важкості, 2 хворих перебувають на амбулаторному лікуванні», - йдеться у повідомленні.

З метою локалізації та ліквідації спалаху спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області сумісно з фахівцями ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проводиться комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі. Організовано позапланове обстеження ліцею з відбором проб для лабораторних досліджень, відібрано зразки харчових продуктів та питної води, взято гігієнічні змиви з об’єктів довкілля, обстежені працівники харчоблоку школи. В приміщеннях школи проведена заключна дезінфекція. За контактними встановлено медичне спостереження, проведена роз’яснювальна робота.

Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info,3 березня 2021 року пресслужба ГУНП у Житомирській області повідомила, що поліція розпочала перевірку ймовірного харчового отруєння учнів у загальноосвітній школі №20. До чергової частини Житомирського районного управління поліції надійшла інформація про те, що в інфекційному відділенні міської дитячої лікарні перебувають 9 учнів однієї зі шкіл обласного центру. Відомо, що діти були госпіталізовані упродовж трьох днів з попереднім діагнозом харчового отруєння. Цього ж дня заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова інформувала, що четверо з восьми пацієнтів-школярів, які перебували у дитячій лікарні, були виписані. Попередній діагноз «кишкова інфекція» у них не підтвердився. Тобто, станом на 3 березня в лікарні перебувало четверо учнів школи №20. Усі діти 5 березня були виписані. Відповідно до діагнозу при виписці, одна дитина була з ротавірусною інфекцією, інші мали гастроентероколіт не визначеної етіології.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа учні інфекція кишкова інфекція лікарня 
Матеріали по темі