Події

У Житомирській області взяли під варту наркокур’єра, якого кілька днів тому на трасі затримали патрульні

22 September 2023, 17:01

Взяли під варту наркокур’єра, затриманого з майже одним кілограмом амфетаміну в Житомирській області.

Про це 22 вересня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, майже один кілограм психотропної речовини – амфетаміну -днями вилучили з автомобіля 27-річного жителя Чернівецької області. Парубок пояснив, що пакунок з психотропною речовиною забрав у лісопосадці на Київщині та мав доставити на Буковину у певне місце, зазначене на фото, скинутому йому на телефон. Для такої «відповідальної» поїздки він навіть орендував автомобіль марки Nissan Sunny. Однак правоохоронці завадили наркокур’єру виконати «завдання», яке він нібито одержав через Телеграм від свого нового роботодавця. Небезпечну психотропну речовину, вартість якої на чорному ринку може становити щонайменше один мільйон гривень, вилучено та передано для експертизи», - йдеться у повідомленні.

За участі прокурора Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у незаконному зберіганні та перевезенні з метою збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3. ст. 307 КК України).

З огляду на тяжкість скоєного злочину, прокурори наполягали на застосуванні підозрюваному тримання під вартою без права внесення застави. Наразі триває досудове слідство, яке проводить відділ поліції № 3 Житомирського райуправління поліції.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення воліна строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Зазначимо, що 19 вересня патрульна поліція Житомирської області повідомила, що на автодорозі Київ — Чоп за порушення ПДР патрульні зупинили транспортний засіб Nissan.

«Під час перевірки документів та складання адміністративних матеріалів водій та пасажирка помітно нервували й поводилися підозріло. Інспектори вирішили провести поверхневу перевірку авто та осіб. Як виявилось — не даремно. В салоні авто, біля переднього пасажирського сидіння, патрульні виявили прозорий пакет з біло-рожевою порошкоподібною речовиною, ззовні схожою на наркотичну. Зі слів водія — амфетамін. Для встановлення обставин справи та вилучення речовини, на місце події інспектори викликали слідчо-оперативну групу», - інформували патрульні.

Нагадаємо, 22 вересня пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила про те, що на території Бердичівської виправної колонії №70 ув’язнений організував злочинну схему зі збуту наркотиків, до якої залучив майора пенітенціарної служби та неповнолітнього наркозалежного хлопця.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 20 вересня 2023 року в Житомирі поліцейські зупинили підозрілого 17-річного хлопця для перевірки. Він визнав, що має при собі наркотичні засоби. Також пакунки з кількома цигарками, заповненими рослинною масою, схожою на наркотичну, юнак встиг заховати у лісовому масиві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліція наркотики дилер наркодилер 
Матеріали по темі