Події

У Житомирі 55-річний працівник комунального підприємства відкрито підтримував путіна та російську агресію

25 September 2023, 10:21

СБУ викрила працівника комунального закладу Житомира на антиукраїнській пропаганді: 55-річний чоловік відкрито підтримував путіна в соцмержах.

Про це 25 вересня повідомила пресслужба управління СБУ в Житомирській області.

«У Житомирі співробітники СБУ задокументували протиправну діяльність ще одного місцевого прихильника військової агресії рф проти України, який відкрито пропагував прокремлівські наративи у забороненій соцмережі. Слідством встановлено, що 55-річний житомирянин-працівник комунального підприємства ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну відкрито підтримував у «Однокласниках» президента рф путіна та систематично поширював антиукраїнський контент. Після початку великої війни ворожий прибічник продовжив розміщувати пости у підтримку російської агресії, яку він називав «спецоперацією». Також агітатор звеличував особисто путіна за те, що саме він нібито зупиняє війну, і захоплювався ним», - йдеться у повідомленні

Крім того, у поширених фігурантом відео наводилися маніпулятивні аргументи, якими російські пропагандисти намагалися виправдати злочини рф в Україні та переконати, що росія діє нібито виключно відповідно до уставу ООН, не виходить за межі міжнародного законодавства і нічого не порушує.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій правоохоронці вилучили у помешканні зловмисника декілька одиниць комп’ютерної техніки та мобільні термінали, які він використовував для поширення антиукраїнського контенту.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту справи про підозру у неодноразовому поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.ч.2 і 3 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Викриття протиправної діяльності здійснили оперативники та слідчі СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 28 серпня пресслужба управління СБУ в Житомирській області повідомила про те, що на Житомирщині викрила прихильницю «руського міра», яка захоплювалася у соцмережах комунізмом та російськими окупантами.

Як повідомляв Житомир.info, 24 серпня 2023 року в управлінні СБУ інформували, що в Житомирі викрили викладачку ліцею на запереченні збройної агресії рф: переконувала колег, що українські військові самі бомблять свою інфраструктуру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ колаборант агітація глорифікація 
Матеріали по темі