Події

У Житомирській області викрили посадовця патрульної поліції, який вимагав хабар у приватного підприємця

25 September 2023, 10:52

У Житомирській області на хабарництві викрито посадовця патрульної поліції, який за гроші обіцяв не втручатися у господарську діяльність місцевого підприємця.

Про це 25 вересня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

«Правоохоронець за гроші обіцяв не втручатися у господарську діяльність місцевого підприємця. Його затримали під час отримання грошей. До оперативників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції звернувся мешканець Житомирщини, приватний підприємець, та повідомив про незаконні дії заступника командира одного з батальйонів управління патрульної поліції, який організував схему додаткового заробітку на перевізниках вантажів», - йдеться у повідомленні.

Оперативники ДВБ задокументували факти отримання 16 000 гривень неправомірної вигоди з підприємця і затримали поліцейського.

Під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 20 вересня пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомила про те, що у Житомирі затримали хірурга з Коростеня, який у складі ВЛК вимагав 6 тис. грн у військовозобов'язаного за фіктивний діагноз.

Як повідомляв Житомир.info, 15 серпня 2023 року правоохоронці повідомили про затримання у Житомирі голову військово-лікарської комісії, адвоката і посадовицю медустанови, які за хабарі вигадували діагнози ухилянтам: фігуранти справи пропонували потенційним призовникам фіктивні меддовідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я: у підроблені документи зловмисники вписували вигадані важкі діагнози, які дозволяли ухилянтам уникнути призову і виїхати за межі України; вартість таких «послуг» становила від 2,5 до 5 тис. доларів, сума залежала від терміновості «замовлення». 17 серпня Корольовський районний суд м.Житомира обирав запобіжні заходи трьом фігурантам справи про вигадані діагнози для ухилянтів – двом лікаркам та адвокату призначили застави по 671 тис. грн, однак всі учасники звернулися до апеляційного суду оскаржувати ці рішення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліція ДВБ затримання підприємець посадовець 
Матеріали по темі