Суспільство

Українці на сайті Пенсійного фонду можуть перевірити, чи дійсно вони офіційно працевлаштовані

25 September 2023, 13:45

На порталі електронних послуг Пенсійного фонду України можна перевірити, чи роботодавець задекларував трудові відносини з вами та оформити щомісячні повідомлення про сплату ЄСВ роботодавцем і набутий страховий стаж.

Про це 25 вересня повідомила пресслужба Державної податкової служби України.

«Електронна трудова книжка – це цифровий аналог паперової трудової книжки. Її впровадили, щоб удосконалити облік трудової діяльності українців, зменшити паперовий документообіг і пов’язані з цим ризики втрати чи пошкодження документів. Також сучасна система дасть змогу працівникам будь-коли перевірити свій страховий стаж, а в майбутньому – автоматично вийти на пенсію без візиту до Пенсійного фонду», - йдеться у повідомленні.

Кожен роботодавець зобов’язаний надавати відомості про трудову діяльність своїх найманих працівників в електронному форматі. Зокрема, робити записи про прийняття на роботу, переведення чи звільнення, строкову військову службу та інші події, які раніше фіксувалися в паперовій формі.

Щоб перевірити, чи роботодавець задекларував трудові відносини з вами:

1. Зайдіть на портал електронних послуг Пенсійного фонду України або завантажте мобільний додаток «Пенсійний фонд».

2. Авторизуйтесь

  • За КЕП – для власників кваліфікованого електронного підпису;
  • За Gov ID – за допомогою Bank ID, Mobile ID;
  • За логіном – необхідно звернутись до територіального органу ПФУ.

3. Оберіть розділ «Дані з Реєстру застрахованих осіб», де зберігаються:

  • Персональні дані;
  • Заробітна плата;
  • Електронна трудова книжка;
  • Листки непрацездатності тощо.

4. Актуалізуйте дані

  • За відсутності даних або необхідності їхнього оновлення заповніть Анкету для зміни даних в Реєстрі застрахованих осіб, додавши необхідні документи.

5. Надайте згоду на дистанційне інформування за телефоном або електронною поштою.

  • Щомісяця отримуйте повідомлення про сплату ЄСВ роботодавцем і набутий страховий стаж.

Фото пресслужби Державної податкової служби України

За законом у працівників і роботодавців є п’ять років для оцифрування трудових книжок. Після перевірки даних з боку Пенсійного фонду України та їхнього внесення до Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, буде сформований кінцевий варіант електронної трудової книжки. Відтоді паперова версія буде непотрібна і зможе зберігатися в працівника або вестися паралельно з електронною версією, якщо цього забажає працівник.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2022 року працівники КП «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради нарікали, що їм не виплачують заробітну плату, відмовляють у звільненні та не віддають документи. В серпні 2023 року в.о. голови облради Володимир Ширма розповідав, що персонал готелю не був офіційно працевлаштований.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: працевлаштування робота роботодавець ЄСВ стаж ПФУ ДПС 
Матеріали по темі