Події

В громаді Житомирської області поліцейські проводили спецоперацію з розшуку чоловіка, який погрожував дружині гранатою

25 September 2023, 15:50

На вихідних у Коростишівській громаді поліцейські проводили спецоперацію: розшукували 46-річного чоловіка з боєприпасом. Перед тим, як піти з дому, він погрожував вбивством дружині. Крім того, за його місцем проживання правоохоронці виявили ще кілька небезпечних предметів.

Про це 25 вересня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Увечері 23 вересня до поліції надійшло повідомлення про домашнє насильство. Його опрацьовували інспектори сектору реагування патрульної поліції відділу №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП. 48-річна жінка розповіла, що потерпала від образ нетверезого чоловіка. Коли він дізнався, що про чергову сварку повідомили до поліції – розлютився. Чоловік взяв до рук бойову гранату та, висловивши погрози дружині, втік у невідомому напрямку», - йдеться у повідомленні.

Працівники слідчо-оперативної групи провели невідкладний обшук у гаражі, де чоловік ймовірно зберігав боєприпас. Там виявили два корпуси гранат Ф-1 та три підривачі. Усе це вилучили та направили для проведення відповідних експертних досліджень.

«Отримавши інформацію про те, що чоловік може бути озброєним, негайно було прийнято рішення про проведення спеціальних оперативних заходів у Коростишівській громаді. До пошуків правопорушника також долучилися спецпризначенці роти поліції особливого призначення та вибухотехніки ГУНП в області», – розповідає заступник начальника місцевого відділу поліції Богдан Булій.

Уранці поліцейські розшукали втікача. Чоловік визнав свою провину в учиненому та розповів, що, злякавшись покарання, вирішив перечекати ніч у полі неподалік міста. Граната, яку взяв із собою, випала з рук, коли він перечепився через відбійник неподалік автотраси. Поліцейські встановили місцезнаходження боєприпасу та вилучили його. За висновками експертів - це корпус гранати РГД-5 з підривачем.

Відтак слідчі затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Нині вирішується питання про оголошення йому підозри в учиненому та обрання запобіжного заходу. Також у ході досудового розслідування встановлюється походження боєприпасів.

Діяння чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 129 (Погроза вбивством) КК України. За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 22 вересня, у ході проведення санкціонованого обшуку в обійсті 37-річного жителя Малина Житомирської області, поліцейські виявили 2 корпуси від гранат, електродетонатор та близько 60 набоїв різних калібрів

Як повідомляв Житомир.info, 19 вересня 2023 року поліція інформувала про викриття двох чоловіків у незаконному поводженні зі зброєю: один із них, 41-річний житель Коростенського району, назбирав арсенал, а другий, 24-річний чоловік з Радомишльської громади, його обікрав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліція боєприпаси зброя граната  
Матеріали по темі