Місто

Екологи проводять дослідження проб води у районі скиду нечистот в річку Тетерів на околиці Житомира

25 September 2023, 16:56

Інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу провели дослідження проб води у районі скиду нечистот в річку Тетерів.

Про це 25 вересня повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«25 вересня інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, оперативно реагуючи на повідомлення в соціальних мережах та інформацію, яка надійшла на гарячу телефонну лінію Інспекції про скид нечистот у річку Тетерів в районі села Слобода - Селець, виїхали на місце події та здійснили відбір проб води. Наразі фахівцями Відділу інструментально-лабораторного контролю проводяться лабораторні дослідження», - йдеться в повідомленні.

У разі перевищення показників якості зворотних та поверхневих вод матеріали будуть скеровані до правоохоронних органів.

Нагадаємо, в червні цього року у воді, відібраній у Тетереві в районі житомирського пішохідного мосту, екологи виявили відхилення за деякими показниками: перевищене хімічне споживання кисню – в 3,1 раза, біохімічне споживання кисню – в 4,4 раза, заліза – в 2,2 раза; низький вміст розчиненого кисню (3 мг/дм куб при нормі не менше 4); висока концентрація завислих речовин.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2023 року збитки від загибелі риби у р.Гуйва у Житомирському районі перевищили пів мільйона гривень, матеріали з результатами досліджень та обрахованою сумою шкоди були скеровані до правоохоронних органів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог річка Тетерів скид нечистот забір води вода екоінспекція  
Матеріали по темі