Влада

В Житомирській облраді в один день провели засідання трьох комісій і погоджувальної ради та позачергову сесію

26 September 2023, 12:47

Сьогодні, 26 вересня, у ході підготовки до 17-ої позачергової сесії Житомирської обласної ради відбулися засідання трьох постійних комісій: з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, з питань бюджету та комунальної власності, з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності. Також відбулося засідання Погоджувальної ради.

Про це повідомляє пресслужба облради.

«Під час засідання постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села депутати погодили проєкт рішення обласної ради «Про припинення права постійного користування земельною ділянкою та передачу у комунальну власність». Так, комісія підтримала припинення комунальному підприємству по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради право постійного користування земельною ділянкою площею 0,7383 га, що розташована за адресою: м. Житомир, вул. Михайла Грушевського, 100, для будівництва та обслуговування будівель закладів культурно – просвітницького обслуговування, яка перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в особі Житомирської обласної ради у зв’язку з продажем об’єктів нерухомого майна розташованих на даній земельній ділянці, та передала її зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у комунальну власність Житомирської міської територіальної громади», - йдеться у повідомленні.

Також на комісії депутати погодили проєкт рішення обласної ради «Про укладення договорів суперфіцію». Йдеться про укладання договорів суперфіцію з Департаментом регіонального розвитку Житомирської ОВА на безоплатне користування земельними ділянками.

Під час засідання постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності депутати погодили делегування департаменту регіонального розвитку Житомирської ОВА повноважень функцій замовника з реконструкції, капітального ремонту, будівництва ряду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Житомирської області. Також під час засідання комісія погодила укладення договорів з Департаментом регіонального розвитку Житомирської ОВА на безоплатне користування земельними ділянками.

На засіданні Погоджувальної ради депутати погодили три питання, що виносяться на розгляд 17-ої позачергової сесії обласної ради восьмого скликання.

Згодом пресслужба повідомила про початок позачергової сесії обласної ради: на розгляд винесені три питання, у сесійній залі зареєструвалися 43 депутати з 64.

Як повідомляв Житомир.info, чергова сесія Житомирської обласної ради проходила 17 серпня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада сесія комісія погоджувальна рада 
Матеріали по темі