Події

Житомирський суд залишив під домашнім арештом обвинуваченого у вбивстві семи людей, який погрожував вбити сусідку

26 September 2023, 17:34

Прокурор заявив клопотання про зміну обвинуваченому у вбивстві семи людей Анатолію Захаренку запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою, але суд відмовив.

Клопотання прокурора Богунський районний суд м.Житомира розглядав 18 вересня 2023 року, відповідну ухвалу суду оприлюднили 22 вересня.

«В основу обґрунтування заявленого прокурором клопотання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою покладено факт внесення 11.09.2023 року відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 ст.129 КК України (Погроза вбивством), за зверненням громадянки ОСОБА_13 про погрози їй вбивством зі сторони ОСОБА_5 (Анатолій Захаренко – ред.). Проте до клопотання не було долучено письмових доказів наявності подібного кримінального провадження (витягу з ЄРДР) або причетності ОСОБА_5 до вчинення нового правопорушення, пов’язаного із кримінальним провадженням, яке перебуває на розгляді суду. Також громадянка ОСОБА_13, відповідно до реєстру осіб, які підлягають виклику у кримінальному провадженні, не значиться в якості потенційного свідка або учасника, висловлення погрози якій могли б вплинути на хід кримінального провадження або змінили доказову базу», - йдеться в ухвалі суду.

Скриншот з ухвали суду

Нагадаємо, у селі Новоселиця Попільнянського району 22 травня 2020 року вночі орендар ставу застрелив сімох киян, які приїхали порибалити. Ввечері 22 травня Анатолію Захаренку, який з мисливської рушниці застрелив сімох чоловіків, серед яких троє – військовослужбовці Нацгвардії, було повідомлено про підозру в умисному вбивстві, також поліція виклала відео огляду місця події. 23 травня житомирський суд арештував Захаренка на два місяці, цей запобіжний захід постійно продовжували. Ухвалою від 27 липня 2022 року Богунський райсуд відпустив Анатолія Захаренка під цілодобовий домашній арешт, бо після тижня перебування в лікарні з діагнозом «гострий інфаркт міокарда» він потребує ліків, частини яких в СІЗО немає.

Скриншот з ухвали суду

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада 2020 року в Богунському районному суді Житомира відбулося перше засідання по справі про масове вбивство. 10 лютого 2021 року Вадим Федюнін, який вижив під час стрілянини на ставку в Новоселиці, на суді розповів свою версію подій. 19 травня в суді виступав обвинувачуваний Анатолій Захаренко: запевнив, що гості стріляли в нього перші, він захищався і сам викликав поліцію. Потерпілі ходили на суд у футболках з портретами вбитих та вимагали для Захаренка довічне позбавлення волі.

З літа 2021 року адвокати почали подавати клопотання про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт, бо здоров’я Анатолія Захаренка погіршилося. 24 листопада 2021 року з зали суду госпіталізували обвинуваченого у вбивстві 7 людей Захаренка та перенесли розгляд справи. 14 січня 2022 року Захаренка знову госпіталізували із зали житомирського суду під час розгляду справи. 14 лютого 2022 року Анатолію Захаренку під час судового засідання викликали «швидку» і згодом госпіталізували через високий тиск.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Захаренко вбивство суд домашній арешт Попільня 
Матеріали по темі