Місто

Борги житомирян за тепло складають понад 243 млн грн: підприємству вже вдалося через суд стягнути майже 12 мільйонів

27 September 2023, 11:11

Теплокомуненерго продовжує роботу зі зменшення рівня заборгованості населення перед ЖТКЕ. Загальний борг наразі становить понад 243 млн грн.

Про це 27 вересня повідомляє КП «Житомиртеплокомуненерго».

«Працюємо у двох напрямках: заключаємо угоди про реструктуризацію боргів та передаємо до суду позови до злісних неплатників. У 2022 році було укладено 215 договорів на загальну суму близько 3 млн грн, у цьому році протягом 8 місяців маємо 163 договори на суму понад 4 млн грн. Договори заключаються за індивідуальним зверненням споживачів, на термін до 3 років. Якщо протягом 2 місяців оплата відповідно до договору не надходить, справа передається до суду. Також договори про реструктуризацію не укладаються, якщо справа по боржнику вже розглядається у суді до винесення рішення», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цього року вже подано до суду заяви про борги на загальну суму понад 14 млн грн, з яких по боргах на майже 12 млн грн вже прийнято рішення на користь ЖТКЕ.

Нагадаємо, . станом на 22 серпня за словами директора «Житомиртеплокомуненерго» серед боржників за тепло було близько 2 тисяч сімей, а недоотримані лише за минулий сезон кошти складали 40 мільйонів гривень. А станом на початок серпня 2023 року «Житомиртеплокомуненерго» продовжувало роботу зі стягнення боргів населення за теплопостачання, які складали майже 269 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 24 травня 2023 року Житомирська міськрада зверталась до Кабміну, аби отримати обіцяну компенсацію різниці тарифів на тепло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиртеплокомуненерго теплокомуненерго борг тепло опалення ЖТКЕ 
Матеріали по темі