Влада

Мер Житомир анонсував закупівлю тисячі fpv-дронів для військових за кошти міського бюджету

28 September 2023, 09:44

Влада домовилась з житомирськими підприємцями і військовими частинами по збірці тисячі дронів, компоненти до яких закуплять за бюджетні кошти.

Про це на початку позачергової сесії міської ради 28 вересня сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ми зараз готуємо тендерну документацію. Офіційно дуже важко знайти компанії, які хочуть продати комплектуючі для fpv-дронів. Сума, яку виділили міська рада, достатня для закупівлі комплектуючих на тисячу fpv-дронів. У нас вже є домовленості з житомирськими підприємцями і військовими частинами по збірці цих дронів. Вчора спілкувався з Берлінською з цього приводу, я думаю, що все буде добре і найближчим часом, за місяця два, ми зможемо закупити і передати нашим військовим близько тисячі fpv-дронів, які будуть закуплені за рахунок бюджету міської ради», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 27 вересня мер підписав розпорядження про скликання на 28 вересня 2023 року позачергової сесії Житомирської міської ради, у порядку денному було сім питань.

Як повідомляв Житомир.info, у системі «Прозорро» станом на 11 серпня 2023 року були опубліковані дані про закупівлі різних дронів для фронту на 1,41 млрд грн, виконавчий комітет Житомирської міської ради входить в ТОП-5 замовників дронів. В середині липня 2023 року фахівці «Прозорро» проаналізували публічні закупівлі безпілотників з початку 2023 року, і за сумою коштів Житомирська область була на другому місці серед регіонів – на 60 млн грн, а мер Житомира уточнював, що 46 млн 280 тис. 798 грн – це кошти з бюджету міської громади.

Які ще громади Житомирської області станом на 24 серпня 2023 року купували дрони дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія дрон Сухомлин БПЛА 
Матеріали по темі