Події

У селищі Житомирської області в домашнього пса виявили сказ: на території запровадили карантинні заходи

28 September 2023, 13:48

У Черняхові Житомирської області в домашнього пса виявили сказ: на території запровадили карантинні заходи

Про це ввечері 27 вересня повідомила пресслужба Черняхівської громади.

«26 вересня 2023 року надійшло підтвердження випадку захворювання на сказ свійського собаки в смт Черняхів. Господар тварини звернувся за допомогою до ветеринарів, вважаючи, що тварина захворіла на якесь інфекційне захворювання. Фахівці за рядом ознак запідозрили у тварини сказ. Лабораторне дослідження підтвердило цей діагноз. Тварина загинула. Як з’ясувалось, собака не був вакцинованим і контактував з господарями та іншими домашніми тваринами у цьому подвір’ї», - йдеться у повідомленні.

В зв’язку з цим, смт Черняхів визначено неблагополучним пунктом (епізоотичним вогнищем), а всі населені пункти в радіусі 10 км вважаються загрозливою зоною.

За участі фахівців Житомирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Черняхівській селищній раді. Під час засідання затверджено План комплексних заходів щодо ліквідації хвороби, які проводяться в неблагополучних пунктах і загрозливих зонах, зокрема профілактичні щеплення собак і котів.

Нагадаємо, 12 вересня фахівець з інтерв’ювання ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Галина Заріцька розповіла про те, що у селі Старий Солотвин на початку цього місяця, 3 вересня, собака покусав двох чоловіків, які допомагали йому вивільнитися з ланцюгів. У тварини виявили сказ, відтак всю родину вакцинували.

Як повідомляв Житомир.info, 7 вересня 2023 року пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомила про те, що в другій половині вересня стартує осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ пес Черняхів карантин собака 
Матеріали по темі