Місто

Навіщо в одному з житомирських скверів розмістили металеві конструкції, на благоустрій якого витратили понад 8, 5 млн грн.

28 September 2023, 14:02

У житомирському сквері біля Мистецьких воріт металеві конструкції встановлені як ландшафтні скульптури, по яких мають розплітатися рослини, як-от кампсис.

Про це 27 вересня на своїй сторінці написала заступниця директора департаменту містобудування та земельних відносин, головна архітекторка Ольга Бронштейн.

«Ці металеві конструкції у сквері біля Мистецьких воріт - ландшафтні скульптури, призначені для плетючих рослин, а саме кампсису, які незабаром будуть висаджені. Щоб побачити повну композицію, потрібно трохи часу, щоб рослини розкрились. Рослини вже замовлено, наступного тижня будуть посаджені. Кампсис — бага­торічна рослина, що піднімається по деревах, кущах, стовпах, стінах за допомо­гою чіпких вусиків на листкових вузлах. На фото можна побачити як виглядає ця рослина. Вона невибаглива в догляді та до кліматичних умов, цвіте з червня по жовтень, швидко росте і досить довго залишається з листям. А взимку ця композиція може слугувати для підсвітки та гірлянд», - йдеться в дописі.

За словами архітекторки, зовсім скоро цей сквер буде передано на баланс КП «Зеленбуд» та догляд за рослинами буде проводитися безпосередньо підприємством.

Нагадаємо, наприкінця серпня 2023 року у сквері на майдані Мистецькі ворота, тендер на ремонт якого почали ще у 2021 році, встановили металеві конструкції. Житомиряни у соцмережах вже охрестили їх «велетенськими вішаками» та «майданчиками для летючих тарілок».

Зауважимо, що реконструкцію скверу на майдані Мистецькі ворота розпочали у листопаді 2021 року і мали завершити до літа 2022 року. Підрядник мав озеленити територію та провести благоустрій: улаштувати плитку та бордюри, сходи, вуличні скульптури (з штуки), урни, лавки та інше.

Загальна сума благоустрою майдану Мистецькі ворота – 8 млн 584 тис. 300 грн, з них 8,3 млн грн отримало ТОВ «Управляюча компанія "Комфорт-буд"», яке виконувало реконструкцію. По тендерній документації всі роботи мали бути завершені до 1 серпня 2023 року.

Який вигляд сквер мав до реконструкції, в червні 2021 року, дивіться у відеосюжеті

Як повідомляв Житомир.info, в 2023 році УКБ спрямувало кошти на десять скверів, два з яких почали реконструювати ще до 24 лютого 2022 року. Реконструкцію п’яти скверів мали завершити до 31 серпня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер реконструкція благоустрій архітекторка архітектор Бронштейн 
Матеріали по темі