Події

Директору комунального підприємства повідомили про підозру через витрачання понад 760 тис. грн із бюджету громади Житомирської області

28 September 2023, 17:13

На Житомирщині директору комунального підприємства повідомили про підозру через зловживання службовим становищем, внаслідок чого бюджет Любарської ТГ втратив понад 760 тис. грн.

Про це 28 вересня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва прокурорів Чуднівської окружної прокуратури директору комунального підприємства повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки інтересам громади (ч. 2 ст. 364 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що директор одного з комунальних підприємств Любарської територіальної громади уклав 24 додаткові угоди до договору з постачальником природного газу для опалювання адміністративних приміщень.

Відповідно до таких угод, майже в десять разів було безпідставно завищено ціну на газ. Унаслідок цього постачальнику із місцевого бюджету зайво перераховано понад 760 тис. грн.

За ініціативи прокурорів, з метою відшкодування заподіяної територіальній громаді шкоди, накладено арешт на майно підозрюваного – земельну ділянку площею майже 4 га та приватний будинок.

Досудове розслідування проводить відділення поліції № 1 Житомирського райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня 2023 року в СБУ інформували, що в Житомирській області викрили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на відновлення соціальних об’єктів, пошкоджених унаслідок ворожих обстрілів. 36-річний підприємець, взявшись за відновлення вікон у профтехучилищі Бердичева, у рази завищив вартість матеріалів для ремонтних робіт. Таким чином заволодів майже 780 тисячами гривень, завдавши збитків державі. А 15 серпня 2023 року прокуратура повідомила, що підрядника, який за ремонт зруйнованих ворожим обстрілом вікон у ПТУ отримав майже 800 тис. грн, судитимуть.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зловживання заволодіння коштами збитки бюджетні кошти підозра прокуратура директор 
Матеріали по темі