Місто

В Житомирі з 1 жовтня відновлюють роботу «Пунктів незламності», але вони не будуть відкриті постійно

28 September 2023, 17:20

Влада Житомира з 1 жовтня 2023 року відновлює роботу «Пунктів незламності»: 18 стаціонарних і один мобільний.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 28 вересня.

«Пропонується проєкт рішення про функціонування пунктів незламності. Необхідність розгляду даного питання пов’язана з тим, що наступає зимовий опалювальний період, можуть бути ускладнення життєдіяльності нашого населення. В додатку 1 пропонується перелік – 18 стаціонарних пунктів незламності і один мобільний, який буде за окремим рішенням розгорнутий в тому районі міста, де виникне в цьому, не дай Боже, якась необхідність. Також на території міста ДСНС розгортає свої мобільні пункти і ряд окремих приватних підприємств, зокрема, рекомендовано автозаправним станціям та іншим об’єктам господарської діяльності, які діють на території міста Житомира. Положенням визначений порядок функціонування пунктів незламності, і ми плануємо, що з 1 жовтня вони всі будуть приведені в готовність до того, щоб їх застосувати», - сказав начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський.

Він також наголосив, що чергування в «пунктах незламності» буде лише, коли виникає або явна загроза, або є факт порушення життєдіяльності населення.

Нагадаємо, наприкінці березня поточного року в Житомирській області «Пункти незламності» перевели з режиму цілодобового функціонування у режим готовності до термінового відновлення роботи («сплячий» режим).

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 23 листопада 2022 року житомиряни вперше прийшли в «Пункти незламності», в 2023 році після ворожої атаки на Житомир в ніч на 9 березня в «Пунктах незламності» містяни заряджали гаджети, грілися і працювали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Пункт незламності Дідківський 
Матеріали по темі