Місто

Постраждалих від спалаху кишкової інфекції учнів житомирського ліцею вже виписали з лікарні, відповідальних осіб оштрафують

29 September 2023, 11:35

З дитячої лікарні вже виписали всіх учнів житомирського ліцею №26, які потрапили туди через кишкову інфекцію, а на трьох осіб склали протоколи, зокрема, на відповідальну за організацію харчування, на медичну сестру та керівника навчального закладу.

Про це 29 вересня у коментарі Житомир.info розповіла фахівець з інтерв’ювання ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Галина Заріцька.

«21 вересня спеціалістами головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області було організовано обстеження ліцею №26 Житомирської міської ради. Також було проведено комплекс необхідних протиепідемічних заходів з метою локалізації та ліквідації вказаного спалаху. У ході обстеження було виявлено, що обставини, які сприяли виникненню спалаху – це порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму і правил особистої гігієни персоналу харчоблока і учнями ліцею. У зв’язку з цими виявленими недоліками було на відповідальних осіб освітнього закладу складено протоколи і в подальшому накладено адміністративні штрафи», - прокоментувала Галина Заріцька.

Фахівчиня додала, що загалом на трьох осіб на сьогодні складено протоколи, по двох уже винесено постанови про закладення штрафу. Перша особа – це відповідальна особа за організацію харчування дітей в навчальному закладі і друга – це медична сестра. На розгляді знаходиться справа по складеному протоколу на керівника ліцею.

За інформацією, ГУ Держпродспоживслужби на сьогодні всі діти, які були госпіталізовані до стаціонару, виписані з лікарні в задовільному стані. Йдеться про 7 дітей, 5 із них були на стаціонарному лікуванні і двоє – на амбулаторному.

Довідково: у день обстеження спеціалісти провели роз’яснювальну роботу з персоналом харчоблока ліцею, санітарно-освітню роботу було проведено з учнями навчального закладу щодо профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань і на сьогодні протиепідемічні заходи в вогнищі спалаху завершені, спалах локалізовано і ліквідовано. Крім того, було надано припис із пропозиціями щодо усунення цих виявлених порушень і він наразі перебуває у стані виконання із подальшим контролем Держспоживслужби.

Зауважимо, що розгляд справи проводитиметься 4 жовтня, розмір штрафу за відповідне порушення становить від 340 до 425 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня в ліцеї №26 виник спалах гострої кишкової інфекції. Захворіло 7 учнів навчального закладу, 5 хворих знаходилися на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні КУ «Дитяча міська лікарня ім. В.Й.Башека» з діагнозом: «Гастроентероколіт», перебіг захворювання середнього ступеня важкості, 2 хворих перебували на амбулаторному лікуванні. Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області сумісно з фахівцями ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проводився комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інфекція кишкова інфекція лікарня ліцей учень Держпродспоживслужба Заріцька 
Матеріали по темі