Місто

Житомирським учням влаштували зустріч із захисниками: показали техніку та зброю

29 September 2023, 15:20

До Дня захисника та захисниць України учням розповідали про роботу військових і показали спорядження, зброю та техніку. Діти з неабиякою зацікавленістю розглядали гвинтівки та ставали у чергу аби посидіти в бронетранспортері. Але особливо були раді бачити тих, хто захищає їх свободу.

«Це перший раз в житті по справжньому бачу і все дуже цікаве», - каже Артем.

«Нам цікаво, що приїхало наше ЗСУ і показало яка у них техніка», - говорить Артем.

Військовослужбовці 199-го навчального центру ДШВ ЗСУ нагадали учням про мінну безпеку, розповіли, які бувають гвинтівки та навіть дали приміряти бронежилет.

«Це снайперські гвинтівки – українського та американського виробництва. Діти цікавляться найбільше скільки важить гвинтівка та спорядженням», - говорить військовослужбовець Володимир.

«Справа від мене «Hummer», який використовується для підходу боєприпасів, більш логістичний варіант. Далі бачите БТР, який нещодавно прийшов на озброєння наших військ, французький тип бойової машини, на нього додатково встановлюється «Браунинг M2», - каже військовослужбовець Денис.

Діти подякували воїнам за те, що вони захищають нашу країну. Деякі з учнів сказали, що й самі хочуть стати військовими, лише б не було війни.

«Я стану військовим, щоб не було війни», - ділиться Максим.

Вчителі додають: нині кожен українець має з вдячністю дивитися на військових та допомагати їм, і завдяки сьогоднішній зустрічі діти більше будуть знати про військову справу.

«У нас в країні війна продовжується і хто, як не підростаюче покоління, має розуміти важливість таких заходів. Сьогодні кожен повинен бути вмотивованим і розуміти, що від кожного з нас залежить наскільки наша перемога буде швидшою і наскільки менше людей загине у цій страшній війні», - говорить вчителька Наталія Орловська.

Нагадаємо, 20 серпня учні одного з житомирських ліцеїв передали військовим автомобіль, на який самі збирали гроші.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: захисник військовий військовослужбовець захисниця День захисника та захисниць ліцей техніка військова техніка ДШВ учень школяр 
Матеріали по темі