Події

Жителька громади Житомирської області ошукала півтора десятка людей: продавала неіснуючий одяг за зниженими цінами

29 September 2023, 15:45

Жителька Пулинської громади ошукала півтора десятка громадян, які хотіли купити речі за привабливими цінами у соціальних мережах.

Про це 29 вересня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«У ході досудового розслідування встановлено, що 35-річна жителька Пулинської громади розгорнула шахрайську діяльність у соціальній мережі. Для цього кілька місяців тому творила сторінку під вигаданим іменем. Там розміщувала оголошення про продаж речей, який насправді у неї не було. Покупців заманювала привабливими цінами. Отримуючи замовлення, «підприємиця» домовлялася з ними про повну чи часткову передплату на картковий рахунок. Однак, як тільки надходили кошти від замовників, продавчиня на зв'язок не виходила та блокувала їх у соцмережах», - йдеться у повідомленні.

Під час проведення слідчих дій у помешканні жінки правоохоронці вилучили банківську картку з номером, на який потерпілі робили грошові перекази.

Нині поліцейським вдалося встановити півтора десятка ошуканих фігуранткою громадян. Загалом вона шахрайським способом видурила близько 10 тисяч гривень у користувачів соцмережі.

На підставі зібраних доказів слідчі відділення поліції № 4 (смт Хорошів) Житомирського райуправління повідомили жінці про підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Згідно з чинним законодавством такі діяння караються від штрафних санкцій до позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, 27 вересня пресслужба Бердичівського районного відділу поліції повідомила про те, що минулої доби до Бердичівського райвідділу поліції звернулися одразу четверо місцевих жителів, які віддали шахраям понад 70 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 26 вересня 2023 року пресслужба Коростенського районного управління поліції повідомила про чоловіка, який близько року в соціальних мережах продавав неіснуючі трактори жителям різних областей України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліція шахрай шахрайство гроші продаж Пулинська громада 
Матеріали по темі