Події

У Житомирі старші товариші напоїли двох дітей, одну з неповнолітніх доставили до лікарні з алкогольним отруєнням

30 September 2023, 12:40

Упродовж тижня ювенальні інспектори Житомирського районного управління поліції зафіксували в обласному центрі два факти доведення неповнолітніх до стану сп’яніння.

Про це 30 вересня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського райуправління поліції.

«Під час патрулювання території міста поліцейські помітили в одному зі скверів компанію молодих людей. Двоє юнаків та дівчина спілкувалися та пили алкоголь. Під час спілкування з молоддю поліцейські встановили, що дівчині нещодавно виповнилося 16 років. Виявилося, що пиво придбали її 18-річні друзі та пригостили ним юнку. Тож нині відносно всіх учасників чаркування ювенальні інспектори склали адміністративні матеріали за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП. Обидва юнаки за доведення до стану сп’яніння своєї неповнолітньої подруги відповідатимуть також за ст. 180 (Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння) КУпАП», - йдеться в повідомленні.

Крім того, за чаркування з неповнолітньою днями складено адміністративний протокол і відносно 24-річної містянки. Правоохоронці встановили, що жінка придбала міцний алкоголь та пригостила ним свою 15-річну знайому. Як результат – дівчинку доставлено до лікарні, де їй діагностовано алкогольне отруєння.

Нині дитина в безпеці, а для недопущення подібних випадків у майбутньому правоохоронці провели з нею профілактичну бесіду. За вживання алкоголю донькою будуть відповідати її батьки: відносно них ювенальні інспектори склали адміністративний протокол за ст. 184 ( Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 17 квітня 2023 року за тиждень поліцейські викрили 11 випадків продажу неповнолітнім спиртного та цигарок. Такі правопорушення ювенальні поліцейські зафіксували у всіх чотирьох районах Житомирщини. В одному з випадків вживання пива призвело до ушпиталення 15-річного хлопця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь сп'яніння ювенали ювенальна поліція підліток розпивання 
Матеріали по темі