Місто

У Житомирі покладанням квітів та хвилиною мовчання відзначили День захисників та захисниць України

1 October 2023, 10:50

1 жовтня відзначають День захисників та захисниць України.

У Житомирі до меморіальних стендів загиблих та померлих учасників АТО/ООС прийшли покласти квіти рідні та друзі воїнів, військовослужбовці і влада. Рівно о 9:00 розпочалася загальнонаціональна хвилина мовчання. На майдані Соборному пересічні житомиряни, громадський транспорт та автомобілі зупинилися задля вшанування полеглих Героїв. Опісля присутні поклали квіти до пам'ятного знака «Захисникам України у війні з російським агресором».

«1 жовтня ми відзначаємо свято українських Героїв, День захисників та захисниць, День українського козацтва. Цього року він збігся з Днем нашої територіальної оборони – це дуже символічно, адже Богородиця простягає свої покрови над усіма нашими захисниками. Сотні поколінь українських Героїв віками боронили нашу державу, а їх сучасники не лише виявилися гідними їх слави, а й стали чи не найсильнішими воїнами світу», – говорить начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.


Нагадаємо, президент запропонував змінити дати святкування Різдва, Дня української державності та Дня захисників і захисниць у зв’язку із переходом Православної церкви України на новоюліанський календар з 1 вересня 2023 року. За відповідний законопроєкт 14 липня проголосувала Верховна рада, а 28 липня 2023 року президент Зеленський його підписав. Тож тепер День захисників та захисниць святкуватимуть не 14 жовтня, а 1 жовтня (він збігатиметься з Днем Покрови Пресвятої Богородиці), Різдво – не 7 січня, а 25 грудня, а День Української Державності переноситься з 28 липня на 15 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День захисників та захисниць захисник герой військовий військовослужбовець  
Матеріали по темі