Культура

У Житомирі організували триденний книжковий форум, на який завітали близько 20 українських письменників

1 October 2023, 15:36

У Житомирі на Новому бульварі організували Книжковий форум «Відсіч. ДієСлово». Протягом трьох днів, з 29 вересня по 1 жовтня, житомиряни могли не лише дізнатися про цікаві літературні новинки, а й особисто познайомитися з сучасними авторами.

«Ми організували Книжковий форум в рамках літературного марафону «Відсіч», який триває вже другий рік. Цього року ми його трохи розширили, додали книжковий ярмарок. Організували лекційні, панельні та просвітницькі заходи. До нас приїхало близько 20 письменників з різних куточків країни», – говорить організаторка Книжкового форуму «Відсіч. ДієСлово» Ніна Рябенко.


Фентезі, детективи, романи – на книжковому ярмарку представлена різножанрова література для дорослих та дітей.

«Мій чоловік написав книгу «Казки баби Гавришихи». Книжка про українську містику, українські традиції, українську родину. В основу покладені казки справжньої бабусі його. Ми самі з Дніпра, а Олег, автор, народився на Донеччині, а село Некременне, де відбуваються події, воно насправді існує», – розповідає дружина автора книги «Казки баби Гавришихи» Ірина.

Також під час форуму автори ділилися досвідом, як видавати книжки.

«Моя книга «Юна. Війна». Її видало дитяче артвидавництво «Чорні вівці». Я сама родом з міста Іловайськ Донецької області й ще 2015 року хотіла написати про ті події, які пережила, але мені здавалося, що бракує літературного таланту, сили й готовності написати цю історію. Наважилася на це у 2021 році, фінальну крапку поставила 23 лютого, якраз напередодні повномасштабного вторгнення. Книжка мала друкуватися в одному видавництві, врешті, вийшла у Чернівецькому, але я не шкодую, бо вони зробили її надзвичайно красивою, ілюстрованою всередині. Ось ця ілюстрація є найбільш знаковою для мене (ред. показує малюнок будинку), про відчуття дому, який ти, на жаль, не можеш забрати з собою, але він назавжди у тебе всередині, де б ти не був», – ділиться авторка книги «Юна. Війна» Світлана Вертола.

За словами організаторів, форум має на меті популяризувати читання серед житомирян.

«Ми хочемо, щоб Житомир був книжковим, літературним, розвивався, щоб більше відкривалося книгарень. Форум у нас вдався попри все, і ми зрозуміли, що будемо його продовжувати», – сказала організаторка Книжкового форуму «Відсіч. ДієСлово» Ніна Рябенко.

Нагадаємо, 29 вересня біля обласної універсальної наукової бібліотеки ім.О. Ольжича на Новому бульварі розпочався книжковий форум «Відсіч.ДієСлово».

Які книги житомиряни читають під час війни та чи знизився попит на російськомовні видання, дивіться у відеосюжеті від 8 грудня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: книжка книга книжковий форум читання Рябенко Відсіч ДієСлово  
Матеріали по темі