Новини компаній

Як перевезти речі самостійно, швидко та без втрат

2 October 2023, 12:26

В сучасному світі, де в більшості випадків життя проходить в орендованих квартирах, значно легше переїжджати коли міняється місце роботи чи новий етап життя. Тому в більшості випадків, потрібно перевезти речі, залишивши меблі на місці. Як полегшити процес.

Підготовка: пакування, фасовка та планування

Чималий відрізок часу перевезення займає саме етап підготовки. Тут варто не лише зібрати та запакувати речі, а і забезпечити спрощення процесу, особливо коли треба перевезти речі власними силами. Зазвичай використовують три види упаковки: коробки, мішки, сумки.

Коробки мають жорсткі боки, і добре підходять для крихких предметів та канцелярії, в тому числі і книжок. Якщо в коробки складаються крихкі предмети, в томі числі і зі скла, їх треба попередньо загорнути кожну одиницю в папір або плівку, та складати щільно, для уникнення ударів один об одного. Коробки з крихким обов’язково позначати, щоб випадково не пошкодити забувши про зміст. Вага вмісту не повинна перевищувати ту, на яку ящик розрахований, щоб в процесі він не порвався і його не довелося перепаковувати.

Мішки, тут використовують як поліпропіленові, котрі можна придбати в будівельних магазинах, так і сміттєві великих об’ємів (об’ємом понад 65 літрів). Їх використовують, щоб перевезти речі (одяг, постільну білизну тощо) іноді і для книжок. Особливість цього виду для пакування в тому, що їх легко переносити, але такий спосіб пакування підходить тільки коли маєте авто, або буде залучене авто (як вантажне, так і звичайне таксі).

Сумки підходять якщо треба перевезти речі громадським транспортом. В них можна пакувати будь що, у тому обсязі, на який розрахована сумка. Час на перевезення речей, залежить від відстані та кількості сумок.

Особливості планування, якщо вирішили перевезти речі самостійно. По перше, важливо усвідомлювати, коли не маєте власного авто, доведеться платити або власним часом, або грошима орендуючи авто з водієм (вантажне або звичайне таксі).

В залежності від об’єму (кількості членів родини, кількості кімнат тощо) для прискорення розвантаження варто помітити сумки та коробки або по кімнатах (кухня, вітальня, дитяча), або по власниках (мама, тато, син, донька), або підписом, або позначками чи кольорами (олівці, різнокольоровий скотч).

Якщо машина залучається, до моменту приїзду авто все має бути вже на вулиці в місці завантаження, по приїзду в першу чергу розвантажується авто, а потім речі заносять в приміщення. Так перевезти речі буде дешевше.

Обов’язково потурбуйтеся про місце паркування машини, в наші дні це особливо важливо, в спальних районах важко запаркуватися біля під’їзду.

Коли залучати перевізника, щоб перевезти речі

Перевізник залучається щоб перевезти речі у великих об’ємах (оренда авто), або коли відсутній ліфт і доведеться багато носити сходами (вантажники).

Коли потрібна оренда авто та яку машину треба залучати. В першу чергу треба зважати на кількість пакунків, у другу чергу на відстань яку треба долати. Для прикладу, десять сумок треба перевезти по місту, якщо помістяться в легковик-універсал, можна використати таксі. Ті самі десять сумок між двома обласними центрами, дешевше використавши кур’єрську службу доставки. А якщо треба перевезти речі у кількості кілька десятків пакунків, треба залучати вантажівку.

Досвідчений перевізник дізнається перевезти речі в якій кількості потрібно, та на яку відстань. Та порадить яке авто орендувати.

Залучення вантажників також має деякі аспекти. Важливо розуміти, що пакування має бути таким чином, щоб одну одиницю мала легко переміщувати одна людина. При спуску і підйомі на висоту вище третього поверху у кількості понад десять сумок, варто залучити двох і більше (в залежності від поверху), а не одного. Якщо треба перевезти речі без меблів, вимоги будівництва вимагають, щоб у будівлях вище п’яти поверхів, була кабіна пасажирського ліфту, а вище дев’яти вантажний ліфт.

Джерело Груз-Ок

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Груз-Ок 
Матеріали по темі